All seasons spinning
Image default
Relatie

Wat is online relatietherapie en waarom werkt het?

Online relatietherapie is een vorm van therapie die digitale technologie gebruikt om relatietherapie te geven. Het kan worden gedaan via videochat, tekst en andere web gebaseerde bronnen. Het is niet alleen voor mensen die in afgelegen gebieden wonen, maar ook voor mensen die niet in staat zijn om de reguliere sessies bij te wonen. Online relatietherapie werkt omdat het koppels de ruimte geeft om hun relatie in een veilige omgeving te verkennen met een begripvolle therapeut. Een echtpaar dat deze therapie gebruikt, moet de therapie begrijpen en begrijpen hoe deze werkt. Het is belangrijk dat koppels begrijpen dat er van hen wordt verwacht dat ze open en eerlijk praten, zonder oordeel. Ze kunnen deze bron van therapie niet gebruiken als een manier om frustratie weg te nemen door alleen maar te zeggen wat ze denken dat de therapeut wil dat ze zeggen, of verdoezelen

Voordelen van online relatietherapie

Er zijn veel voordelen aan het hebben van een online relatietherapie. Een belangrijk voordeel is dat u ze op elk moment van de dag of nacht kunt gebruiken. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u uw afspraak mist als u vastzit in het verkeer of als het te laat is om zonder werk te komen. Bovendien zijn de kosten veel minder duur dan traditionele therapie met een persoonlijke therapeut.

Onlinetherapeuten bieden naast online relatietherapie ook een breed scala aan verschillende diensten en technieken om mensen te helpen met allerlei soorten geestelijke gezondheidsbehoeften, zoals depressie, stress, angst en PTSS.

Virtual reality in online therapie

Online therapie wordt meestal gecombineerd met virtual reality, wat een meer realistische ervaring voor de cliënt kan creëren. VR stelt mensen in staat om in contact te komen met hun emoties en visualisaties, waardoor ze beter kunnen begrijpen wat ze doormaken. Bovendien bieden online therapeuten veel verschillende soorten therapie die kunnen helpen bij specifieke symptomen van geestelijke gezondheidsbehoeften.

https://annemiekevissercoaching.nl/online-relatietherapie-weg-met-ruzie/