All seasons spinning
Image default
Woning en Tuin

Wat houdt pleisterwerk in als stukadoor in Alphen aan de rijn. ?

Wat houdt pleisterwerk in als stukadoor in Alphen aan de rijn. ?

Het mooiste resultaat voor een muur is natuurlijk dat hij er zo strak mogelijk uitziet. Met behulp van pleisterwerk kun je dit nastreven. Bij pleisterwerk wordt er gebruik gemaakt van mortel. Dit is een samenstelling van cement en zand. Dit mengsel wordt dan aangebracht en is niet dikker van 6 millimeter. Pleisterwerk is ideaal als je muur of plafond kleine beschadigingen heeft. Doordat de laag dun is, zul je eindigen met een mooi en glad eindresultaat. Dit is een heel erg nauwkeurig klusje en kan dus niet zomaar door iedereen gedaan worden. Het is dan handig om een stukadoor in te schakelen. Dit kan bij Stukadoor Alphen aan de rijn.

De voordelen van pleisterwerk

Wanneer je de muren wilt gaan verven of wilt gaan behangen, is het uiteraard van belang dat de muur egaal is. Goed pleisterwerk is daarom ook een stabiele basis hiervoor. Door pleisterwerk te gebruiken wordt de kale muur bekleed met een extra laag. Op deze manier wordt de muur steviger en daarmee beschermd en wordt het oppervlak glad en strak. Verder is het handig om iemand dit klusje te laten klaren die ervaring heeft op dit gebied, aangezien het niet simpel is. Het voordeel hiervan is dat je het niet zelf hoeft te doen. Dit scheelt natuurlijk veel tijd en rotzooi in huis.

Wat zijn de kosten?

Over het algemeen is pleisterwerk goedkoper dan raapwerkzaamheden. Dit komt uiteraard doordat het gaat om kleine beschadigingen en egaliseren in plaats van een volledig scheve muur herstellen. Toch kunnen de prijzen wat verschillen. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid werk er verricht moet worden en dat de moeilijkheid hiervan is. Pleisterwerk aan een plafond is bijvoorbeeld duurder dan aan een muur. Een redelijke prijs voor pleisterwerk aan een muur is rond de 10 euro per vierkante meter. Dit kan oplopen tot 20 euro. Met pleisterwerk aan een plafond is het een paar euro’s meer per vierkante meter.

https://www.stukadoorsbedrijfhoog.nl/stukadoor-alphen-aan-de-rijn