All seasons spinning
Image default
Bedrijven

Wat is een snelbouw container en wat zijn de voordelen?

Een snelbouw container is ideaal voor bouwvakkers

In de bouwwereld wordt steeds vaker gebruikgemaakt van snelbouw containers, ook wel bekend als demontabele containers. En dat is eigenlijk best logisch, want een snelbouw container heeft een aantal interessante voordelen die een standaard bouwcontainer niet heeft. Wat wordt er exact met dit containertype bedoeld en waarom en in welke situaties is het slim om voor deze containersoort te kiezen?

Wat is een snelbouw container?

Een snelbouw container is een opslagcontainer die razendsnel gemonteerd en ook weer gedemonteerd kan worden. De container kan in ongeveer een kwartier worden opgezet en ook weer ingeklapt worden. Snelbouw containers zijn dan ook ideaal om te gebruiken voor tijdelijke opslag voor kortere projecten.

Waarom kiezen voor een snelbouwcontainer?

In de bouwsector zijn opslagcontainers van het type snelbouw erg populair, omdat ze tijdens het vervoer weinig ruimte in beslag nemen. Er kunnen meerdere containers tegelijk worden vervoerd dan standaard uitvoeringen. Het transport van de container is dus eenvoudiger dan bij normale opslagcontainers. Op locatie kunnen de demontabele containers binnen vijftien minuten worden opgezet. Handig als je een kortdurende klus hebt, maar ook voor grotere projecten zijn de containers prima geschikt. Een ander voordeel van dit soort containers is de variatie die er mogelijk is. De containers kunnen naar eigen wens worden samengesteld qua deuren en eventueel ramen. Ook is er een ruime keuze qua formaten en afmetingen. Een derde pluspunt van demontabele containers is dat ze niet onderdoen voor gewone opslagcontainers qua ruimte. Ze bieden net zoveel opslagcapaciteit als reguliere opslagcontainers. Ten slotte is het voordelig dat je in deze containers alles kunt opslaan wat je maar wilt: of het nu om hout, stenen, gereedschappen, afvalproducten gaat: demontabele containers kunnen alles aan!

Bekijk alle opties opslagcontainers in ons assortiment

Bekijk nu alle modellen containers via onze website www.materiaalcontainershop.nl en kies jouw favoriete model uit. Kopen gaat eenvoudig online. Of kom gerust langs bij ons op locatie: wij helpen je graag verder!