All seasons spinning
Image default
Gezondheid

Anti snurkbeugel: wat is het en werkt het écht?

Heb jij last van snurkgedrag? Dan heb je wellicht al eens het gebruik van de anti snurkbeugel overwogen. De anti snurkbeugel is het effectiefste middel tegen snurken en is zeker de moeite waard om uit te proberen. Lees hieronder meer over de werking dit anti snurkmiddel. Ook laten we zien waar je op moet letten bij de aanschaf van een anti snurkbeugel.

Wat is de anti snurkbeugel?

De anti snurkbeugel is een mondprothese die de snurker ’s nachts draagt. Het is bedoeld om de meest voorkomende oorzaak van snurken te bestrijden: het naar achteren vallen van de onderkaak. Dit wordt veroorzaakt door verslapte spieren door bijvoorbeeld ouderdom, oververmoeidheid, alcoholgebruik of het gebruik van slaapmiddelen of kalmerende middelen.

Het gevolg van het naar achteren vallen van de onderkaak, samen met de huig en het zachte gehemelte, is dat de keelholte geblokkeerd raakt. Hierdoor wordt de ademhaling bemoeilijkt en ontstaat er een turbulente luchtstroom. Deze luchtstroom zorgt voor trillingen van de slappe keelweefsels: het vervelende snurkgeluid.

De anti snurkbeugel zorgt ervoor dat de onderkaak tijdens de slaap naar voren blijft staan. Hierdoor blijft de luchtweg vrij en vindt er een normale ademhaling plaats, zonder gesnurk.

Wetenschappelijk bewezen werking

Het Amerikaanse onderzoeksinstituut National Center for Biotechnology Information heeft de werking van de anti snurkbeugel wetenschappelijk onderzocht. Van de 134 proefpersonen snurkte 96% vóór het onderzoek, terwijl dit sechts 2% was tijdens het gebruik van de anti snurkbeugel. Gemiddeld 350 dagen hierna gebruikte 86% van de patiënten de snurkbeugel nog steeds elke nacht. Grofweg is het voor 90% van de snurkers een effectieve oplossing.

Anti snurkbeugel kopen

Wil jij graag een anti snurkbeugel kopen? Dan kun je dit op verschillende manieren doen. Let er wel op dat je kiest voor een aanpasbare beugel die perfect aansluit op je gebit. Kies dus liever geen standaard beugel. Deze zal nooit zo effectief kunnen zijn.

De opties:

Ten eerste kun je een beugel bij de tandarts laten aanmeten. Helaas is dit zeer prijzig: de kosten kunnen oplopen tot vele honderden euro’s. Vaak is het ook een tijdrovend proces.

Een andere, veel goedkopere, optie is het aanschaffen van een anti snurkbeugel via een betrouwbare website. Anti snurkbeugels van goede kwaliteit zijn al verkrijgbaar voor slechts een paar tientjes. Deze beugels zijn simpel thuis op maat te maken. Dit proces kost vaak niet meer dan 5 minuten.

Een voorbeeld van een goedkope anti snurkbeugel van goede kwaliteit is Mr. Anti Snurk. Deze beugel kost slechts €27,95 en kun je gedurende 7 dagen uittesten.

Klik hier als je deze anti snurkbeugel wilt kopen.