All seasons spinning
Image default
Sport

Squashen om jouw zomerlichaam te bereiken | www.qss-squash.nl

Veel beginners om te squashen vinden de backhand een moeilijkere kans om zich te beheersen, en nog meer ervaren spelers zijn altijd op zoek naar manieren om hun kracht en soms nauwkeurigheid aan deze kant te verbeteren. Door de kortere swing die voor de backhand mogelijk is, is het genereren van kracht in het schot zonder verlies van precisie een belangrijk element van een succesvolle backhand techniek.

Hoe kun je de techniek van je backhand verbeteren? Voor een backhand squashshot moet er veel kracht komen van de rotatie in je schouders en heupen voor de impact. Blijf ver weg van de bal, en je moet je arm volledig uitgestrekt hebben op het moment van contact.

Er is een enorme hoeveelheid die gaat in de mechanica van een succesvolle backhand, en veel backhand oefeningen kunnen echt helpen bij het proces. Werken aan een van deze elementen in een tijd kan uiteindelijk een ingesleten techniek ontwikkelen die dan een lifttijd moet duren. Ik heb hier veel onderzoek naar gedaan en heb de 20 beste tips gevonden die ik kan vinden om je te helpen je backhand te verbeteren.

Let op: ik heb dit geschreven vanuit het perspectief van een rechtshandige, maar alles geldt hetzelfde voor linkshandige mensen die hun spel willen verbeteren, alleen met links en rechts omgekeerd in de beschrijving.

Dit artikel is geschreven door één van de eigenaren van de squash webwinkel www.qss-squash.nl. Aanbieder van squashmateriaal zoals squash rackets, squashschoenen, squashballen en alles wat met squash te maken heeft. Bekijk de website van Quality Squash Stores.

1. 1. Schouderomwenteling
Dit is een belangrijk element dat vaak ontbreekt in de backhands van beginners.

Het is ook iets dat de backhand een heel ander schot maakt dan de forehand.

Het idee van schouderrotatie in de achterhand is dat het veel extra vermogen genereert. Zonder die kracht heb je alleen de kracht die afkomstig is van de backswing (die altijd minder uitgebreid zal zijn dan aan de forehand kant).

De schouderdraaiing is deels zijwaarts en deels verticaal. De voorste shoulde begint laag en in de richting van de zijwand, en eindigt hoog en meer naar de voorwand gericht.

Let op de profs, en kijk naar de verbazingwekkende mate van rotatie die ze bereiken.

2. 2. Heuprotatie
Ik ben begonnen met de twee belangrijkste machtsdragers in de achterhoede. Ten eerste, was de schouder rotatie die is de echte biggie.

Maar op de tweede plaats komt de heuprotatie.

Opnieuw is er een mix van zijwaartse beweging en verticale beweging.

In sommige opzichten leiden de heupen de schouders, en beginnen de zweepslagen die je van de romp krijgt. Bekijk dit in de manier waarop de profs het schot spelen, en probeer het dan eens! Het zal in het begin een beetje vreemd aanvoelen als je het niet geprobeerd hebt, maar je zult waarschijnlijk zien hoe het helpt met de kracht, zelfs als je nauwkeurigheid er in het begin onder lijdt.

3. 3. Lage elleboog als uitgangspunt
Houd je elleboog laag als je je rugzwaai terug begint te draaien. Dit helpt om je lichaam echt te wikkelen, voor de explosie in de rotatie en zweep door de bal.

4. 4. Blijf goed uit de buurt van de bal
Dit is een cruciaal punt, en misschien wel de belangrijkste fout die beginners met hun backhands maken.

Als je te dicht bij de bal bent bij de impact, dan zal je swing op de volgende manieren lijden:

Je kunt je arm niet volledig door het schot heen steken.
Je mag je pols door het schot breken…
U zult niet in staat zijn om de hoek van de raketkop door de inslag heen te nemen.
U zult niet in staat zijn om laag te komen tijdens het spelen van de opname, wat een negatief effect heeft op de kracht en nauwkeurigheid.
Ga gewoon verder weg van de bal. Het zal in het begin vreemd aanvoelen. Wanneer je probeert te verbeteren in squash, zal het vaak tijdelijk slechter gaan!

Probeer laag te blijven en de bal zo ver mogelijk van je af te slaan, terwijl je een gepikte pols en een volle zwaai houdt.

Goed uit de buurt van de bal houden is een cruciaal onderdeel van het ontwikkelen van nauwkeurigheid in je squash-shots.

5. 5. Schouder onder de kin
Dit is een goede tip om gewoon op weg te gaan naar een goed uitziende backhand.

Denk gewoon aan de eerste beweging van de backhand om je rechter schouder direct onder je kin te leggen. Deze eenvoudige beweging zal veel processen in gang zetten:

Het houdt je elleboog laag.
Het zal je rugzwaai starten….
Het zal beginnen met de cruciale schouderrotatie waar we het eerder over hadden…
Probeer het eens. Ook hier is het in het begin geen natuurlijke beweging, maar je zult het gevoel hebben dat je een schot speelt dat je al eerder hebt gezien.

6. 6. Gekokte pols
Dit is een ander belangrijk gebied dat vaak misgaat voor beginners.

Ik ken een coach die zijn studenten gedurende de hele veertig minuten durende trainingssessie die hij met hen doet, polsbeschermers laat dragen, zodat ze nooit hun pols kunnen breken tijdens een schot door de tijd heen.

Maar wat is het probleem van een gepikte pols?

Bij squash is de gepikte pols een groot probleem voor de nauwkeurigheid van de schoten. Het helpt de stabiliteit in de raketkop door het schot te behouden. Het houdt ook de raketkop in de juiste richting door het schot heen.

De handpalm is vaak meer een probleem aan de rugzijde dan de vrije hand. Gewoon door hier op te letten. Je hoeft je pols helemaal niet af te vegen.

7. 7. Speel de leidende rechtervoet af.
Dit is een vrij eenvoudig advies, maar het is een advies dat vaak wordt genegeerd.

Zorg dat je je voeten goed staan!

In veel sporten, als je een stabiele basis hebt, zal je in veel gevallen

https://www.qss-squash.nl