All seasons spinning
Image default
Sport

Waar moet je opletten bij het kopen van een hometrainer?

Een hometrainer is een fitnessapparaat waarop fietsbewegingen gemaakt kunnen worden om daarmee de lichamelijke conditie te verbeteren. Je kunt gebruik maken van hometrainers in een sportschool, ook is het mogelijk om thuis een hometrainer te hebben. Wel zijn hometrainers die speciaal voor sportscholen zijn van een hogere kwaliteit dan hometrainers die zijn bedoeld voor thuisgebruik.

In feite zijn er drie soorten hometrainers:

  • Een normale hometrainer waarop men rechtop zit
  • Een ligfiets van een hometrainer
  • De racefiets onder de hometrainer

Het is belangrijk om te kijken naar mogelijkheden van een hometrainer voordat je er een gaat aanschaffen. Een paar onderdelen waar je rekening mee moet houden:

Pedalen

De pedalen horen voldoende grip te geven. Dit is erg belangrijk voor de ondersteuning. Ook kan het zijn dat sommige mensen niet in staat zijn om een van de benen een trapomwenteling te maken. Dit komt vaak voor bij mensen die te maken hebben bij gewrichtsklachten.

Verstelbaarheid van de hometrainer

Het is verstandig om een hometrainer aan te schaffen die in de hoogte verstelbaar is. Dit geldt vooral voor gezinsleden. Als de hometrainer voor iedereen bedoeld is, is het belangrijk dat de zitting in de hoogte verstelbaar is. Dit is mogelijk bij heel veel hometrainers.

Hartslag

Het heeft niet alleen te maken met de hometrainer zelf. Het heeft ook met je hartslag te maken. De hoogte van je hartslag zegt veel over je uithoudingsvermogen. Voor het afvallen is het ook een middel om in de juiste trainingszone te trainen.

Het is dus niet makkelijk om een hometrainer aan te schaffen. Als eerst moet je weten welke type hometrainer voor jou is geschikt. Daarnaast moet je kijken naar de onderdelen die hierboven zijn beschreven. Het is van belang om te weten aan welke onderdelen jij je aan hecht, hierdoor vindt je de beste hometrainer die bij jou past.

 

https://www.flowfitness.com/nl/