All seasons spinning
Image default
Woning en Tuin

Een boomstamtafel of industriële tafel?

Vernis is een soort lak, we hebben deze in een super matte versie. Dit beschermt het hout tegen krassen, vocht en vuil. Aangezien de vernis de kleur van de tafel niet verandert, blijft de natuurlijke charme van het hout bewaard en behoudt het zijn karakter. Vernis wordt altijd in meerdere lagen aangebracht, afhankelijk van het soort eiken tafel en tot wel 4 lagen, om het hout goed te beschermen.

MET OF ZONDER METALEN VOET?
Een boomstamtafel lijkt veel, daarom kan niet elk frame dit gewicht dragen. Door onze metalen tafelonderstellen te gebruiken, krijgt het boomstamblad een goede stabiliteit en werkt het minder. Hout kan altijd barsten of gemakkelijk werken. Dit is de charme van hout, aangezien het een natuurproduct is. Wij hebben verschillende modellen en kleuren frames in voorraad.

VERSCHILLENDE MODELLEN
We verkopen ook kleine boomstammen. Deze kunnen worden gebruikt als salontafel, wastafeltafel of bijzettafel, bijvoorbeeld. Precies het ding voor de doe-het-zelver, want je kunt bijna alles van hout maken.

Wij hebben planken tot 6 meter lang in voorraad. Deze platen hebben echter altijd een dikte van 8 cm. Dunnere platen kunnen de overspanning bij deze lengte niet aan en buigen door. Daarom opteren wij voor de dikkere bladen van 8 cm voor lange tafels. Een set van 2 onderstellen is ook voldoende op een lengte van 6 meter, de tafel kan dan niet uitrekken.

Bekijk het gehele assortiment van Tafels99 en vind een geschikte boomstamtafel voor in jouw woonkamer of eetkamer. Voor een natuurlijke uitstraling en een prachtig rustieke eyecatcher in jouw inrichting!

Elke plank is individueel vervaardigd en uniek. Bij deze unieke planken komt de natuurlijkheid van het hout veel mooier tot uiting dan bij machinaal vervaardigde massaproductie. Eiken is een zeer harde en robuuste houtsoort, wordt beschouwd als zeer solide en is daarom zeer populair.

De houttint varieert van lichtbruin tot diep roodbruin en wordt donkerder naarmate de tijd verstrijkt. Massief hout is een expressief natuurlijk materiaal. De groei en de leeftijd van de boom zorgen voor variaties in kleur, structuur en uiterlijk. Natuur betekent uniciteit! – Gelieve er rekening mee te houden dat scheuren, houtwormgaatjes en knoesten mogelijk zijn in een uniek stuk. Deze “gebreken” zullen uiteraard door ons worden behandeld en hersteld.

https://www.tafels99.nl/