All seasons spinning
Image default
Management

Institute for management development

5 TOPTIPS VOOR UW MBA-AANVRAAG BIJ HET IMD

Kies voor een persoonlijke benadering.

IMD gaat er prat op dat het een gepersonaliseerde toelatingsprocedure heeft en moedigt kandidaten aan om vanaf het begin contact met hen op te nemen. Vergeet niet dat de school graag een hechte gemeenschap wil opbouwen van uitmuntende individuen die een echte impact zullen hebben op de wereld – dus zorg ervoor dat je contact opneemt met het toelatingsteam, studenten en alumni om die band te creëren. De website biedt je de kans om je profiel te laten beoordelen – grijp die kans!

 

Maak duidelijk wat je werkervaring is.

IMD-studenten hebben gemiddeld zo’n zeven jaar werkervaring, iets meer dan sommige andere topscholen, en de focus ligt op rijpe kandidaten die een kleine klas van 90 vormen. Wees duidelijk over de ervaring die je tot nu toe hebt opgedaan en hoe die van toegevoegde waarde zal zijn voor de klas. De samenwerkingsomgeving is een belangrijk element van het programma en je moet zowel laten zien wat je meebrengt als wat je eraan zult hebben. Als je werkervaring aan de lage kant is, wees dan duidelijk over de kwaliteit ervan. Laat zien welke vaardigheden en eigenschappen je hebt ontwikkeld en welke vooruitgang je in die tijd hebt geboekt.

 

Laat je leiderschapspotentieel zien.

Het programma is bedoeld om je leiderschapskwaliteiten te stimuleren en de school is op zoek naar mensen die in hun loopbaan en leven tot nu toe hebben laten zien dat ze over het potentieel beschikken om sterk leiding te geven. Als je op je werk ervaring hebt opgedaan met leiderschap (formeel of informeel), laat dit dan duidelijk blijken. Ook als je in een andere hoedanigheid blijk hebt gegeven van leiderschapskwaliteiten – buitenschoolse activiteiten, werk voor non-profitorganisaties, of zelfs in eerdere academische settings – is dit waardevol bewijs.

 

Je kunt ook kijken naar de impact van de pandemie – heb je daardoor bijvoorbeeld extra leiderschapskwaliteiten kunnen laten zien? Hebt u zich moeten aanpassen/innoveren om uw rol te kunnen vervullen? Hebt u extra verantwoordelijkheden op u genomen die u anders niet zou hebben genomen? Bent u in staat geweest om collega’s te ondersteunen in moeilijke tijden? Dit soort voorbeelden helpt om een beeld van u te vormen als een verantwoordelijke, veelzijdige, positieve toekomstige leider. (Zie ook dit artikel van Fortuna’s Judith Silverman Hodara: Extracurriculars in Quarantaine: Building Your MBA Leadership Profile).

 

Toon je mondiale mentaliteit.

Hoewel de klas relatief klein is, biedt het IMD MBA-programma een echt mondiale omgeving – met een gemiddelde klas van ongeveer 40 nationaliteiten, van wie de overgrote meerderheid meerdere talen spreekt. Laat zien welke internationale ervaring je tot nu toe hebt opgedaan en hoe die je gevormd heeft. Idealiter heb je in een aantal landen gewerkt, maar als dat niet het geval is, denk dan aan de diversiteit van de mensen met wie je werkt, de plaatsen waar je naartoe bent gereisd en je passie voor een mondiaal gerichte carrière. Het is van vitaal belang dat je naar het programma komt met een open geest, een bereidheid om samen te werken en een oprechte interesse in de perspectieven van anderen – denk na over alle elementen in je profiel die dit kunnen aantonen en zorg ervoor dat je aanbevelingsbrieven ook naar deze punten verwijzen.

 

Deel je visie.

IMD wil dat haar afgestudeerden de wereld ingaan om echt een verschil te maken, dus wees bij de voorbereiding van je sollicitatie duidelijk over je doelen – leg je motivaties, je drive en je ambitie uit en laat zien hoe je van plan bent een verschil te maken.  Denk aan je persoonlijke doelen (wees duidelijk, specifiek en doelgericht), maar laat vervolgens zien hoe die doelen uiteindelijk een breder voordeel zullen opleveren. IMD heeft banden met een groot aantal bedrijven die elk jaar deelnemen aan wervingsevenementen, dus doe je onderzoek, en laat zien dat je hebt nagedacht over je eerste stappen na het programma.

 

Het intensieve, snelle karakter van dit internationale MBA-programma betekent dat succesvolle kandidaten bereid moeten zijn om meteen aan de slag te gaan, en de carrièregerichte vragen van IMD in de MBA-aanvraag weerspiegelen dit besef. Bovendien zijn er niet minder dan vier essays vereist, waarbij je zowel beknopt als zelfreflecterend moet zijn. Voor mijn advies over hoe je de essays en carrièrevragen van IMD moet aanpakken, lees mijn gerelateerde artikel.


 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/