All seasons spinning
Image default
Electronica en Computers

Let hierop wanneer je onder de zonnebank gaat

Let hierop wanneer je onder de zonnebank gaat

Wie wil dat nu niet, voordat je op vakantie gaat, nog even een aantal keren onder de zonnebank, zodat je alvast een kleurtje hebt voordat je vertrekt. Ook in de winter is het overigens ontzettend populair om te gaan. Zo zijn er mensen die gedurende het hele jaar rond egaal bruin zijn. Of dat iets is wat je moet willen, dat is natuurlijk heel erg persoonlijk. Om je een idee te geven waar je op moet letten wanneer je onder de zonnebank gaat, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Let op de sterkte

Ondanks het feit dat je onder de Beste Zonnebank ligt, blijft het belangrijk dat je weet welke sterkte geschikt is voor jouw huid. Vooral wanneer je het al een tijdje niet hebt gedaan en je huid relatief licht is, is het belangrijk dat je niet direct te hard van stapel loopt. De kans op eventuele verbranding is namelijk vrij groot. Verbranding verhoogd de kans op vervelende huidziektes en dat wil je natuurlijk ten koste van alles voorkomen.

Bescherm je ogen

De UV straling van de lampen zijn niet heel erg bevorderlijk voor je ogen. Zorg er daarom ook voor dat je bescherming draagt. Dit kan een soort zwembril zijn, maar ook het dichthouden van je ogen is vaak al voldoende om eventuele schade aan je ogen te voorkomen. Enkele seconden is niet zo heel erg, maar probeer langer absoluut te vermijden.

Ga niet te lang

Het is natuurlijk heel verleidelijk om lang onder de zonnebank te gaan. Toch heeft dit geen enkele zin. Het maakt dan niet uit of je naar een zonnestudio toe gaat of zelf een zonnebank hebt uitgekozen via één van de vele reviews bij 5top. Zorg er altijd voor dat je weet wat je huid aankan en ga hier iets onder zitten. Twijfel je, dan is het goed om een specialist te raadplegen die je kan voorzien van een passend advies.