All seasons spinning
Image default
Electronica en Computers

Kapotte laptop/computer, wat nu?

Help! Een laptop of computer is plots kapot gegaan, wat moet ik er nu mee doen? Wat natuurlijk handig is, is kijken of het probleem nog opgelost kan worden. Misschien zit er enkel iets los of deed het scherm het tijdelijk niet. Stel dus eerst het probleem vast, maar meeste keren zal je hier zelf geen oplossing voor weten. Dat is het moment om een expert in te schakelen of direct al een nieuw apparaat te kopen.

De reparateur

Wanneer u het apparaat naar een expert brengt, heeft u een grotere kans dat het nog te redden is. Zij weten er immers het meeste vanaf en zullen de problemen snel kunnen vaststellen. Misschien is het apparaat wel relatief nieuw en heeft u zelfs nog garantie. Met een beetje geluk is er slechts een klein foutje en is het probleem snel verholpen, maar daar tegenover staat dat de kans aanwezig is dat het product niet meer te redden valt.

Niet meer te redden

Wanner uw laptop of computer niet meer te redden is, kunt u een aantal dingen doen. Misschien heeft het apparaat een emotionele waarde voor u, omdat het bijvoorbeeld uw eerste laptop was. In zo’n geval kan het natuurlijk zijn dat u deze als aandenken wilt bewaren, maar in andere gevallen is het belangrijk dat u zorgvuldig afstand van het product doet. Waarom is dat dan, vraagt u zich misschien af. Nou, ondanks dat het apparaat niet meer naar behoren functioneert, kan de harde schijf in meeste gevallen wel nog worden afgelezen. Dit kan erg gevaarlijk zijn, omdat de harde schijf in verkeerde handen terecht kan komen. Wanneer een fout persoon ineens die harde schijf bezit en toegang krijgt tot allerlei vertrouwelijke gegevens, kan hij of zij hier misbruik van maken. Zorg er dus voor dat u de harde schijf vernietigt voor u de laptop of computer van de hand doet. Het beste kunt u dit door experts laten doen zodat u er honderd procent zeker van bent dat u geen risico loopt. U kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen, zorg er wel voor dat u dit op een veilige manier doet en er geen kans meer is dat de gegevens kunnen worden afgelezen.

Nadat de gegevens van de harde schijf zijn gewist, kunt u doen met uw laptop of computer wat u wilt. De harde schijf is vernietigd en de overige onderdelen kunnen misschien nog gebruikt worden voor andere apparaten.

Zakelijk gebied

Voornamelijk voor bedrijven is het uiterst belangrijk dat de harde schijven met succes worden vernietigd. Op deze schijven kunnen vertrouwelijke gegevens staan die in de verkeerde handen tot de ondergang van uw bedrijf kunnen zorgen. De kosten van harde schijven vernietiging zijn dan ook erg klein in vergelijking met de schade die het kan aanrichten. Daarom is het vooral voor bedrijven belangrijk om te kiezen voor zekerheid en zo geen enkel risico te lopen.

Een nieuwe?

Maar nu, de laptop of computer is veilig van de hand gedaan en u heeft er geen zorgen meer over. Alleen nu heeft u wel een laptop of computer minder. Nu is het natuurlijk aan u om te kiezen of deze vervangen gaat worden voor een nieuw apparaat. Misschien had u al wel een tijdje een product op het oog, of wilt u iets nieuws proberen. Het kiezen van een laptop of computer kunt u volledig naar eigen wens doen. Heeft u er niet zo veel verstand van? Ga dan eens fysiek bij een winkel langs, de medewerkers kunnen u vaak goed helpen bij het uitzoeken van een product vanwege hun expertise.