All seasons spinning
Image default
Woning en Tuin

Kies voor een stijlvolle dakkapel met een schuin dak van dakpannen of riet

Een dakkapel met een plat dak is veelal de goedkoopste oplossing. Maar een dakkapel met een schuin dak of rieten dak kan veel karakter toevoegen aan uw woning. Bovendien ziet een dakkapel schuin dak er niet alleen mooi uit, maar heeft vaak een langere levensduur doordat er geen water op het dak blijft liggen. De prijs van een dakkapel met schuin dak hangt af van het materiaal van het dak, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een dakkapel met rieten dak of een met dakpannen. Hier leest u alles over de mogelijkheden die dakkapellen met een schuin dak bieden.

De voordelen van een dakkapel met schuin dak

Een dakkapel met een schuin dak loopt vloeiend over in uw dak en de bovenrand van de dakkapel ligt hierdoor vrij hoog op het dak. De kosten van dit type dak op uw dakkapel liggen dan ook wat hoger dan bij een plat dak: er moet een groter gat in de dakconstructie worden aangebracht en er gaat meer arbeid en materiaal mee gemoeid. Maar dit biedt ook diverse voordelen, zoals minder onderhoud, een langere levensduur en een uiterlijk wat aansluit op de uitstraling van uw dak. Doordat regenwater eenvoudig van uw dak af stroomt en bladeren en ander afval niet op het dak blijven liggen, heeft u minder onderhoud veroorzaakt door een verstopte afvoer of water dat blijft liggen. Hierdoor is ook de levensduur langer en over het algemeen gaat ook het materiaal van een schuin dak langer mee. Een dakkapel met een plat dak van bitumen heeft bijvoorbeeld een levensduur van 20 jaar, terwijl een dakkapel met rieten dak zo’n 45 jaar en een dakkapel met dakpannen dak wel 80 jaar mee kan.

Een dakkapel met rieten dak voor een glooiend effect

Meestal wordt er bij de keuze voor een dakkapel gekozen voor een model dat aansluit op het uiterlijk van het dak. Een schuin dak is dan ook populair omdat het goed opgaat in het dak van de woning. Er is een vloeiende overgang op de dakpannen of het riet van het dak zelf. Bij een huis met een bijzondere architectuur zoals een woning met een rieten dak, zal dit zeker zorgen voor meerwaarde van uw woning. Een dakkapel met een rieten dak creëert op een natuurlijke manier meer licht en ruimte in huis. Naast een schuin dak op uw dakkapel van riet kunt u ook kiezen voor een schild- of zadeldakkapel. Een dakkapel rieten dak kost zo’n 2.500 tot 5.400 euro. Door offertes aan te vragen via dakkapelplaatsenvergelijker.nl kunt u lokale dakkapel specialisten vergelijken en tientallen procenten op de prijs van uw dakkapel met rieten dak of schuin dak besparen.