All seasons spinning
Image default
Aanbiedingen

Kinderbed met lade kopen? Lees hier de 8 essentiële weetjes

Kinderbed met lade kopen? Lees hier de 8 essentiële weetjes

Uw eerste kinderbed met lade voor een kind kopen? Hier zijn de belangrijkste dingen om het goed te doen. Ze worden zo snel groot, hè? Het ene moment slaapt een kleine baby naast je in een kinderbedje, en het volgende moment ruim je de logeerkamer op en maak je er een echte slaapkamer van, met hun eerste echte bed.

Het is een belangrijk moment: je kinderen slapen, dromen, spelen, leren lezen, maken holen en stuiteren met hun vriendjes in dat eerste echte bed. En ze zullen zich hun kinderkamer voor altijd herinneren. Het is dus belangrijk om het goed te doen. Hier zijn de 8 belangrijkste dingen die je moet weten.

  • Kinderen hebben een volwaardig eenpersoonsbed nodig – maar niet zoals bij volwassenen.
    Waar sommige nieuwe ouders door verrast worden, is dat kinderbedden groot zijn – even groot als een volwaardig eenpersoonsbed voor volwassenen. Behalve ruimte voor al hun knuffels hebben kinderen ook ruimte nodig om te groeien – en je wilt het bed niet om de paar jaar moeten vervangen. De bedgrootte is handig omdat je gewoon eenpersoonsbeddengoed kunt gebruiken. Maar – en dat is een heel belangrijke ‘maar’ – dat betekent niet dat je gewoon een normaal eenpersoonsbed voor je kleintje kunt kopen. Kinderen hebben heel andere behoeften dan volwassenen. Het beste bed voor uw kind is het kinderbed met lade.
  • Een kinderbed moet bestand zijn tegen stuiteren.                          Kinderen stuiteren op bedden. Dat is gewoon een feit. Ze nodigen ook graag hun broertjes en zusjes, neefjes en vriendjes uit om samen met hen op het bed te springen. Dus, in tegenstelling tot een normaal eenpersoonsbed, moet een kinderbed serieus duurzaam zijn.
  • Het moet krasbestendig zijn                                                                       Kinderen hebben een verbazingwekkend vermogen om het verfoppervlak van alle meubels waar ze in de buurt komen te beschadigen, te bekrassen, te schilderen en te tekenen. Dus als u wilt dat het kinderbed met lade langer dan een paar weken toonbaar blijft, moet het bestand zijn tegen alles van viltstift tot mysterieuze kleverige substanties.
  • Kinderen hebben veel opbergruimte nodig.                                          Voor zulke kleine mensen verzamelen kinderen een verbazingwekkende hoeveelheid spullen. Speelgoed, boeken, kunstwerken, kleren, schoenen, schooltassen, sportkits… Naarmate ze groter worden, stapelt het allemaal heel snel op. Het loont dus om vanaf het begin na te denken over hoe het bed u kan helpen met opbergen, voordat de rommel u overvalt. Een kinderbed met lade is hierbij de perfecte oplossing.
  • Denk na over de indeling van de kamer.                                                    Als je een bed kiest, bekijk het dan niet op zichzelf maar denk goed na over hoe het in de slaapkamer komt te staan – vooral hoe het past bij de deuren, ramen en andere meubels zoals kasten en boekenplanken. Als u bijvoorbeeld een kinderbed met lade koopt, zorg er dan voor dat de lades dicht blijven. Voor het gemak kunt u ook een tafel kopen voor uw kind zodat hij zijn schoolwerk kan maken.
  • Slaapkamermeubels moeten bij het echte leven passen.                          Het is prachtig om een stijlvolle, perfect uitziende kinderkamer te ontwerpen – maar vergeet de praktische aspecten van het dagelijkse gezinsleven niet. Bij het kiezen van slaapkamermeubels moet u nadenken over uw huis als geheel en over waar de kamer voor gebruikt zal worden. Denk hierbij aan een studeer tafel kopen voor uw kind.
  • Het moet familie toekomstbestendig zijn.                                                 Wij raden aan om kinderbed met lade te gebruiken vanaf zes jaar en middenslapers vanaf vier jaar. Maar denk niet alleen aan wat je nu nodig hebt, maar ook aan wat je de komende jaren nodig hebt voor je gezin. Moet er over een paar jaar nog een kind bij? Moet ik een tafel kopen?
  • Maak accessoires en veel plezier!                                                          Vergeet tot slot de magie niet! Kinderen brengen een groot deel van hun kindertijd door in dat bed. Denk hierbij ook aan een tafel kopen. Het is een geheim hol om Harry Potter te lezen bij fakkels, of een speeltuin voor knuffels, of een raket om de ruimte te verkennen.

kinderbed met lade