All seasons spinning
Image default
Woningen

Hoeveel bedragen de kosten van spouwmuurisolatie?

Hoeveel bedragen de kosten van spouwmuurisolatie?

Wat kost spouwmuurisolatie? Spouwmuurisolatie is heel erg populair, maar wat kost spouwmuurisolatie? Een spouwmuur isoleren is een van de meest voordelige manieren van isolatie. De kost zijn over het algemeen laag en het verdient zichzelf snel terug. Spouwmuurisolatie heeft dus een hoog rendement en kan je honderden euro’s per jaar besparen. Deze vorm van isoleren is dus een slimme investering. Dit verklaart ook de groeiende vraag naar deze vorm van isolatie. Buiten dat het een snelle methode is, is deze ook nog is erg goedkoop in vergelijking met andere isolatie wijze. Na de toepassing van spouwmuurisolatie is de binnentemperatuur veel beter te reguleren.

Waaruit bestaan de kosten bij spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Deze tussenruimte heet de spouw en daar komt de naam voor deze procedure vandaan. Vanaf 1980 is het standaard om woningen te voorzien van deze manier van isolatie. Woningen die voor dit jaartal gebouwd zijn hebben dit regelmatig niet en dan kan het een goed idee zijn om je hierin te verdiepen. De totaalprijs van spouwmuurisolatie hangt van veel verschillende factoren af. Ten eerste het type woning, verder de grootte van de woning en de materiaalkeuze. Daarbij is het ook belangrijk of er een steiger of hoogwerker nodig is, want ook dit beïnvloed de prijs.

Verschillende kosten bij verschillende woningen

Er is vastgesteld dat spouwmuurisolatie een van de goedkoopste vormen van isolatie is. Daarbij hangt de prijs af van verschillende factoren. Een van deze factoren is dus het type woning. De goedkoopste woning om te isoleren is een bestaande woning. Dit komt doordat er van tevoren al duidelijk is wat de kosten gaan bedragen. Daarbij kunnen er geen onverwachte veranderingen zijn. Hierna volgt een tussenwoning, vaak hebben deze woningen minder isolatie nodig vanwege de huizen aan beide kanten. Het duurste huis om te isoleren is een hoekwoning. Dit komt door de vele kanten van het huis die open liggen, hierdoor moet er beter geïsoleerd worden.

 

https://www.isoselspouwmuurisolatie.nl/wat-kost-spouwmuurisolatie-per-m2