All seasons spinning
Image default
Gezondheid

Maar je gebit weer wit

Als je mooie en witte tanden hebt, dan lach je voluit. Als je lelijke en gele tanden hebt, dan glimlach je slechts. En dat is heel oneerlijk, want de stand van je tanden is genetisch bepaald en een deel van de kleur ook. Dat zit zo. Je tand bestaat uit tandbeen en tandglazuur. De kleur van je tandbeen is genetisch bepaald. Je tandglazuur is een beschermende, transparante laag om je tandbeen. De kleur hiervan wordt beïnvloed door wat je eet en hoe goed je poetst. Hoe dikker het tandglazuur, hoe witter je tand. Dit schoonheidsideaal zou niet zo moeten zijn, maar toch is dat lastig om het zo één twee drie te veranderen. Voor degenen die nu met gele tanden zitten: wanhoop niet want er is altijd een oplossing! In dit artikel vertel ik je daar meer over.

 

Ten eerste houd je je tanden schoon en wit door genoeg te poetsen. Dit is wel echt de allerbelangrijkste tip om je tandglazuur dik en gezond te houden. Poets bij voorkeur met een elektrische tandenborstel, dat gaat het meest efficiënt. Met een elektrische tandenborstel kan je echt overal goed bij en houd je je gebit gezond. Doe dit poetsen een uur na de maaltijd en twee à drie keer per dag.

 

Naast veel en goed poetsgewoonte, kunnen ook je eet- en drink gewoontes je tandglazuur beïnvloeden. Er is namelijk het stofje tannine, en dat tast je tandglazuur heel erg aan, waardoor je gele tanden krijgt. Tannine zit in thee, rode wijn, koffie en sigaretten. De stof tannine die in deze producten zit, tast je tandglazuur aan en zorgt ervoor dat je tanden geel worden. Ook suiker verkleurt je gebit, dan moet je denken aan toegevoegde suikers die bijvoorbeeld in snoep zitten.

 

Tot slot kan je altijd nog je tanden laten bleken, zelf thuis of bij de tandarts. Bij een tandarts is er professionele apparatuur waarmee je tanden bleken worden. Bij de tandarts wordt het tandbeen gebleekt, waardoor je tanden langer wit blijven. Dit is natuurlijk wel de duurste optie.

https://witgebitnederland.nl/