All seasons spinning
Image default
Beauty en verzorging

Make-up tips bij sproeten

Veel vrouwen kunnen elk jaar niet wachten tot de zomer weer begint, zodat de sproetjes weer op komen zetten. De vrouwen die niet al te veel sproetjes in hun gezicht hebben, hoor je over het algemeen nooit klagen.

De vrouwen met ontzettend veel sproeten kunnen hier vaak onzeker over worden, wat overigens nergens voor nodig is.

Bij veel sproeten kan het wel lastig zijn om de juiste make-up te kopen, omdat de meeste make-up niet goed dekt op de verschillende overgangen in je gezicht. Daarom zijn er een aantal tips waar je rekening mee kan houden bij het vinden van de juiste make-up.

Foundation

Een foundation vinden is helaas erg lastig als je veel sproeten hebt. Je kan dan ook beter een concealer gebruiken in plaats van een foundation.

Zo kun je de onzuiverheden in je gezicht wegwerken, maar heb je niet het gevoel dat je zonder make-up de straat op moet.

Wil je toch een foundation gebruiken, dan kun je ervoor kiezen om de sproeten helemaal weg te werken, of ze nog een beetje zichtbaar te houden.

De focus verplaatsen

Wil je de sproeten toch een klein beetje wegwerken, maar weet je niet zo goed hoe dat moet? Probeer dan de focus ergens anders te leggen dan op de sproetjes.

Je kan bijvoorbeeld een lippenstift gebruiken, waardoor het accent op je lippen wordt gelegd, in plaats op de sproeten.

Daarnaast kun je ook met oogschaduw en andere oog make-up het verschil maken. Ook hiermee kun je het accent verleggen naar je ogen in plaats van de sproeten.