All seasons spinning
Image default
Energie

Zonnepanelen Sneek

Tegenwoordig kan het lastig zijn om een zonnepanelen in Sneek te vinden, maar zo zijn er nu wel een paar bedrijven waar je terecht kan. Google is daarbij je beste vriend. Typ in Google: Zonnepanelen Sneek en je krijg een lijst met bedrijven die Zonnepanelen in Sneek verkopen.

 

Hoe werken zonnepanelen?

De meeste mensen hebben ze wel eens op een dak gezien, vroeger waren het zonnepanelen. Wat zijn het precies en waar worden ze specifiek voor gebruikt?

Panelen voor zonne-energie, vaak fotovoltaïsche panelen genoemd, zijn panelen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Aangezien alleen zonlicht wordt gebruikt om elektriciteit te produceren, is het een vorm van energieopwekking uit hernieuwbare bronnen.

In essentie werkt het als volgt: wanneer licht op de zonnecel valt, wordt tussen de twee zijden van de zonnecel een spanning opgewekt. De spanning wordt verzameld en doorgegeven aan een omvormer die het omzet in bruikbare energie die vervolgens wordt doorgegeven aan de meterkast.

Een zonnecollector is ontworpen om een vloeistof (meestal water met antivries) op te warmen. Door het water te verwarmen dat door de zonnecollector wordt geproduceerd, zal de zonneboiler het water verwarmen dat in huis wordt gebruikt. Dit betekent dat bijna 50% van het warm water dat door het huishouden wordt gebruikt, kan worden verwarmd via een zonneboiler. Dit kan een besparing van ongeveer €80,- op uw energierekening opleveren.

 

Voordelen

Zonnepanelen dragen bij tot een beter energie verbruik voor jou woning. Vanaf 1 januari 2015 is het energielabel verplicht voor iedereen die een huis wil kopen of huren.

Zonnepanelen kunnen je woning een meerwaarde geven, net zoals een goede isolatie of een zeer efficiënte cv-ketel dat doet. Jouw energierekening zal maandelijks omlaaggaan omdat u nu een deel (of het grootste deel) van uw stroom opwekt. Met zonnepanelen op uw dak produceert u uw eigen groene stroom die volledig groen en duurzaam is. Zonnepanelen kunnen de CO2-uitstoot die uw huishouden produceert verminderen. Het gebruiken van zonne-energie maakt geen geluid

 

https://sinnergie.nl/zonnepanelen-sneek/