All seasons spinning
Image default
Auto’s en Motoren

Heeft u 'n auto van de zaak? Dan heeft u te maken met ritregistratie. Kies 'n ritregistratiesysteem.

Als u een auto van de zaak heeft, dan heeft u wellicht te maken met ritregistratie. Ritregistratie is het bijhouden van de gereden kilometers met een zakelijke auto. Dit is belangrijk voor de Belastingdienst, omdat deze informatie wordt gebruikt om de bijtelling te berekenen. Er zijn verschillende manieren om ritregistratie bij te houden, zoals met een handmatig bijgehouden rittenadministratie, een app op uw smartphone, of een ritregistratiesysteem in uw auto. In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van deze systemen bespreken.

Een ritregistratiesysteem is een automatisch systeem dat de gereden kilometers bijhoudt en deze informatie opslaat. Dit systeem maakt gebruik van een GPS-systeem en registreert de locatie van de auto en de afgelegde afstand. Sommige systemen zijn gekoppeld aan een app, zodat u altijd en overal uw ritten kunt inzien. Het voordeel van een ritregistratiesysteem is dat het veel tijd bespaart ten opzichte van het handmatig bijhouden van een rittenadministratie. Het nadeel is dat het relatief duur kan zijn om het systeem aan te schaffen en te installeren.

Vanaf 2023 gaat de bijtelling voor elektrische auto’s omhoog van 16% naar 22%. Dit betekent dat u meer belasting moet betalen als u een elektrische auto van de zaak rijdt. Deze verhoging geldt alleen voor auto’s die meer dan €40.000 kosten. Als uw elektrische auto minder dan €40.000 kost, dan blijft de bijtelling 16%. Dit betekent dat het nog steeds voordeliger kan zijn om een elektrische auto van de zaak te rijden dan een auto op fossiele brandstoffen.

Een GPS tracker voor uw auto kan u helpen om uw auto te beveiligen en de locatie van uw auto te traceren als deze gestolen is. Een GPS tracker is een klein apparaatje dat in uw auto wordt geplaatst en dat de locatie van uw auto kan bepalen. Sommige GPS trackers zijn gekoppeld aan een app, zodat u altijd de locatie van uw auto kunt zien. Het voordeel van een GPS tracker is dat u uw auto gemakkelijk kunt terugvinden als deze gestolen is. Het nadeel is dat het relatief duur kan zijn om een GPS tracker aan te schaffen en te installeren.

In conclusie zijn er verschillende manieren om ritregistratie bij te houden, zoals een handmatige rittenadministratie, een app op uw smartphone, of een ritregistratiesysteem in uw auto. Ook is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de veranderingen in de bijtelling, zoals de verhoging voor elektrische auto’s vanaf 2023. Tot slot kan een GPS tracker u helpen om uw auto te beveiligen en de locatie van uw auto te traceren als deze gestolen is.

 

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/