All seasons spinning
Image default
Energie

Intrigerende geschiedenis van het gewone verlengsnoer

Verlengsnoeren worden gebruikt om het bereik van een stopcontact te vergroten. Ze worden gebruikt in woningen, kantoren en openbare ruimtes.

Verlengsnoeren werden uitgevonden door George L. Quimby in de jaren 1890. Quimby was een octrooigemachtigde met een passie voor het uitvinden van dingen en was ook een uitvinder van het elektrische strijkijzer, dat hij verkocht aan zijn werkgever, General Electric Company.

Het eerste verlengsnoer was gemaakt van twee stukken met rubber geïsoleerde draad die in elkaar werden gedraaid en vervolgens bedekt met katoenen stof om het op een touw te laten lijken.

De creatie en evolutie van verlengsnoeren

Verlengsnoeren zijn een verrassend goed bewaard geheim. Ze zijn niet alleen voor lui en onvoorbereid.

Verlengsnoeren hebben een lange weg afgelegd van wat ze waren. Ooit waren ze omvangrijk en zwaar, maar nu zijn ze licht van gewicht en verkrijgbaar in veel verschillende lengtes. Verlengsnoeren zijn ontworpen om veilig te zijn, zodat u uzelf niet schrikt of brand in uw huis veroorzaakt.

Verlengsnoeren zijn voor veel mensen een noodzaak. Ze worden gebruikt voor het aandrijven van apparaten, elektrisch gereedschap en andere items die elektriciteit nodig hebben. Verlengsnoeren zijn te vinden in woningen, kantoren en bouwplaatsen.

Het snoer is het belangrijkste onderdeel van een verlengsnoer, omdat het de stroom van de stekker naar het apparaat of gereedschap levert. In deze sectie zullen we onderzoeken hoe verlengsnoeren in de loop van de tijd zijn geëvolueerd en waarom ze tegenwoordig zo belangrijk zijn.

 

Hoe een verlengsnoer voor binnen of buiten kiezen?

Verlengsnoer 25 meter voor buiten zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis. Ze zijn gemaakt van een zwaarder, met rubber bekleed materiaal dat bestand is tegen de elementen. Gebruik een verlengsnoer voor buiten niet binnenshuis. Dit komt omdat het beschadigd raakt en er brandgevaar kan ontstaan.

Het snoer op een verlengsnoer kan een cruciaal stuk informatie zijn. Als je verlengsnoeren gaat kopen, kijk dan eens naar de kleurgecodeerde strepen op het snoer. Als ze groen en geel zijn, betekent dat dat het snoer is ontworpen voor gebruik buitenshuis. Als ze rood en zwart zijn, betekent dat dat het snoer is ontworpen voor gebruik binnenshuis.

https://elektrotec.nl/870-verlengkabel