All seasons spinning
Image default
Auto’s en Motoren

3 redenen om een dashcam aan te schaffen

De dashcam wordt in landen als Rusland al veel gebruikt. In Nederland zien we de camera minder vaak, maar er zijn toch echt meerdere redenen te bedenken om ook over te gaan op de camera.

1. Je weet wie er schuldig is

Geen gedonder meer met de verzekering. Dankzij een dashcam kun je precies achterhalen wie er nou eigenlijk schuldig was in geval van een aanrijding. In Nederland is dit doorgaans niet echt een probleem, maar het kan toch wel handig zijn.

2. Je legt je avonturen vast

Vind je het leuk om vast te leggen wat je onderweg allemaal meemaakt? Bijvoorbeeld om die hele rare actie van die weggebruiker aan je partner te laten zien bij thuiskomst? Dan kan dat heel makkelijk dankzij de dashcam.

3. Video’s delen

Je kunt de video’s zelfs delen met anderen, bijvoorbeeld op YouTube. Let er wel op dat mensen en bedrijven onherkenbaar in beeld moeten zijn. Filmen op de openbare weg is verder gewoon toegestaan. Filmpjes online met daarin een dashcam doen het best wel goed. Vooral als daarin absurde of gekke dingen gebeuren. We raden echter niet aan om zelf gekke dingen te creëren. Blijf altijd veilig rijden!

Een dashcam kopen

Wil jij ook zo’n camera kopen voor in je auto? Er zijn er tegenwoordig steeds meer te koop. Zoek een camera met functies die jij interessant vindt. Er is veel mogelijk, dus je vindt ongetwijfeld iets dat bij je past.