All seasons spinning
Image default
Verbouwen

Bij aankoop een bouwkundig rapport in den haag aanvragen

Vraag bij aankoop woning grote steden per definitie een bouwkundig rapport in den haag aan. De huidige huizenmarkt is nogal overspannen. En zeker in de grote steden is het aanbod magertjes, en dat drijft de prijzen gigantisch omhoog. Voor een modaal gezin, en de starter op de woningmarkt, is het bijkans onmogelijk een woning, en zeker een betaalbare, aan te schaffen. Er wordt door verschillende gegadigden vaak op een woning geboden, en niet zelden over de vraagprijs. En dat houdt ook een zeker risico in. De verkoper vraagt maar raak, en vaak is er geen bouwkundig rapport in den haag aanwezig. En dat is echt een groot risico voor de kopers. Eigenlijk zou het een standaard procedure moeten worden, een bouwkundig rapport in den haag aanvragen.

Duidelijkheid voor verkoper en koper

Een bouwkundig rapport in den haag is zeker bij oudere woningen eigenlijk een must. Het biedt niet alleen de verkopers duidelijkheid over de up to date stand van hun woning, en dat kan bepalend zijn voor de uiteindelijke waarde van het pand. Het geeft duidelijkheid over wat er zoal nog opgeknapt, gereviseerd dient te worden voordat het uberhaupt in de verkoop gezet kan worden. En voor de kopers geeft het inzicht aan wat voor pand ze van plan zijn te gaan kopen. Een kat in de zak of een waardevol pand waarin prima geïnvesteerd kan worden. Een bouwkundig rapport in den haag kan voor de koper bepalend zijn, kopen of laten gaan. Een rapport is de investering dubbel en dwars waard. Zeker voor een koper.

Als een verkoper geen rapport heeft laten opmaken kan de koper ook zelf een bouwkundig rapport aanvragen. Een verkoper dient daar altijd mee accoord te gaan. Doet hij dat niet, is dat eigenlijk al een teken aan de wand. Niet kopen dus.