All seasons spinning
Image default
Auto’s en Motoren

Een jong gebruikte auto kopen als ondernemer? Een slimme investering!

Als ondernemer moet je veel zaken regelen

Wie plannen heeft om een eigen bedrijf op te starten, als zzp’er bijvoorbeeld, moet veel zaken regelen. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een eigen website (laten) maken, in het geval van een klussen- of bouwbedrijf gereedschappen en materialen inkopen, et cetera. Een bedrijfsauto of auto van de zaak hoort hier ook bij. Met name een eigen zakenauto is een flinke kostenpost. Dit is een belangrijke reden voor starters om te gaan voor een nieuw, interessant fenomeen op de automarkt: jong gebruikte auto’s kopen als ondernemer. Wat zijn jong gebruikte auto’s eigenlijk en waarom is het aan te raden om voor dit type auto te kiezen als startende ondernemer?

Definitie van jong gebruikte auto’s

Met jong gebruikte auto’s worden wagens bedoeld die maximaal twee jaar oud zijn. Een tweede voorwaarde is dat deze jonge gebruikte wagens niet meer dan 30.000 kilometers gereden hebben. Kortom: naar verhouding behoorlijk nieuwe auto’s dus.

Waarom steeds meer mensen in een jong gebruikte auto rijden

Dit type auto’s wordt tegenwoordig door importeur voordelig ingekocht voor met name startende ondernemers, maar zijn ook onder particulieren en bedrijfseigenaren steeds gewilder aan het worden. Je kunt namelijk in een nagenoeg nieuwe auto rijden voor een acceptabele prijs. Heel eenvoudig, omdat de hoogste afschrijvingskosten van nieuwe auto’s in de eerste jaren liggen. Voordelig aan jong gebruikte auto’s is verder het lage kilometeraantal op de teller. Wie kiest voor een auto die minder dan 30.000 kilometer heeft gereden, heeft sowieso in de eerste jaren aanzienlijk minder onderhoudskosten en rijdt dus ook in dit opzicht in een betaalbare, maar zeer eigentijdse auto.

Veel mogelijkheden en automodellen beschikbaar

Qua jong gebruikte auto’s valt er veel te kiezen. Er zijn tal van representatieve automerken en automodellen te koop, waar jouw favoriete auto ongetwijfeld tussen zit. Kijk daarom goed rond in het aanbod van dit type auto’s en kies welbewust een representatieve auto die past bij jouw als persoon en bij jouw bedrijf. Neem eens een kijkje op onze website om tal van soorten en modellen jonge auto’s te bekijken. Bij vragen kun je uiteraard onze klantenservice bellen. Zij helpen je graag verder. Graag tot ziens op onze website en alvast veel rijplezier toegewenst in een van onze prachtige wagens!

Related posts

Een zuinige tweedehands auto bij een autodealer in Etten-Leur

Chiptuning Den Haag

Private lease