All seasons spinning
Image default
Mode en Kleding

Hoe kan ik als bouwvakker een warme dag aangenamer maken?

Het is een warme dag misschien is er zelfs wel sprake van een hittegolf. Dan zijn er veel beroepen waar je misschien lekker binnen zit en airco hebt maar er zijn ook beroepen zoals het beroep bouwvakker waar dit niet voor telt. Deze bouwvakkers zijn druk bezig met fysiek werk in de stralende zon. Hoe kan je de werksituatie verbeteren voor deze bouwvakkers?

Wat kan je doen tegen de zon?

Het is belangrijk dat je goed beschermd bent tegen de zon. Er zijn verschillende dingen die je daar voor kunt doen. Ten eerste kan je zonnebrandcrème gebruiken zodat je huid niet verbrand. Verder is het ook goed om zoveel mogelijk de schaduw op te zoeken, heb je die schaduw niet dan kan je deze schaduw ook creëren door het gebruik van bijvoorbeeld een paraplu of andere middelen. Hier kan je creatief voor zijn, het belangrijkste is dat je niet acht uur lang of misschien zelfs langer in de zon werkt. Verder is ook de werkkleding belangrijk, de werkkleding moet comfortabel zijn maar ook doorluchten om de warmte te bestrijden. Als laatste is het goed om genoeg te drinken. De laatste onderdelen worden nog verder uitgelegd.

Werkkleding

Als bouwvakker heb je bepaalde kleding nodig. De kleding die je deels beschermt en voor je veiligheid is maar ook kleding die handig is bij het werk wat je doet. Daarnaast moet deze kleding ook vaak een logo of bedrukking bevatten. Maar vaak zijn deze kledingstukken warm of niet helemaal comfortabel. De uitdaging is om de kleding te vinden en aan te doen die past bij jouw wensen. Zo zijn er bijvoorbeeld korte broeken die ook nog professioneel zijn en zijn er shirts die minder warm aanvoelen. Er zijn verschillende partijen die werkkleding voor bouwvakkers verkopen. Hier zijn natuurlijk kledingstukken te vinden die aan de eisen voldoen van het werk in de bouw maar zijn ook kledingstukken te vinden die het werk aangenamer kunnen maken. Hurricane is een partij die bijvoorbeeld deze kleding aanbiedt.

Drink genoeg water

Naast het beschermen van jezelf is het ook belangrijk dat je genoeg blijft drinken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de hydratatie van het lichaam belangrijk is om tegen de warmte aan te kunnen. Dit kan je doen door genoeg water mee te nemen. Als je niet van water houdt zijn er ook verschillende merken te krijgen die water hebben met een smaakje erbij. Nu is het zonde als het water warm wordt dus zorg dat je een plek hebt waar je het water gekoeld kan bewaren. Naast de plek voor het gekoeld bewaren van je drankje is het ook handig om in de pauzes zo’n plek te creëren voor jezelf, waar je dan zelf kan afkoelen.

Hopelijk helpen deze tips met het verbeteren van de werksituatie, succes.