All seasons spinning
Image default
Financieel

Kasboek

Gebruik van het kasboek gaat al eeuwen terug en werd al in de tijd voordat Nederland bestond al gebruikt. Sinds mensen konden schrijven werd het kasboek in een of ander vorm gebruikt.

Het werd door koningen, handelaren en mensen van adel gebruikt om hun inkomsten en uitgaven bij te houden. Zo werd er overal waar geld in het spel kwam gebruik gemaakt van een kasboek. In de moderne tijd werd het door bedrijven en ondernemingen gebruikt om de inkomsten en uitgaven bij te houden. Het wordt nu nog steeds gebruikt alleen is het niet meer op papier.

Bedrijven maken nu gebruik van computers en ook het kasboek staat nu op de computer. Het is dus niet meer een papier boek maar het heeft wel dezelfde functie. Het kasboek wordt namelijk nog gebruikt voor het bijhouden van de inkomsten en uitgaven.

Nu gebruiken particulieren het ook voor het bijhouden van hun uitgaven en inkomen. Dit was vroeger natuurlijk niet zo maar in de moderne tijd wel. Van de modaal verdiende tot de rijken maken gebruik van een kasboek. Zo hebben ze namelijk een overzicht en kunnen ze hun geld beter beheren. Het wordt ook door mensen gebruikt om uit schulden te komen door bijvoorbeeld geld te besparen.