All seasons spinning
Image default
Financieel

Er zijn verschillende situaties waarin u een lening nodig kunt hebben.

Misschien is uw wasmachine of droger wel kapot en eerlijk is eerlijk: u kunt niet zonder wasmachine of droger. Maar helaas heeft u op dit moment niet genoeg geld op uw rekening staan om direct een nieuwe wasmachine of droger aan te gaan schaffen. Het beste kunt u dan geld lenen om alsnog uw aankoop te kunnen doen. Maar natuurlijk wilt u niet te veel betalen aan uw lening. Daarom kunt u het beste zoeken naar een manier om goedkoop geld te lenen.

En gelukkig zijn er genoeg manieren om goedkoop geld te lenen. Het is echter fout om te kiezen voor de lening met de laagste rente. Er is vaak namelijk sprake van een actierente. Deze is dan lager dan het gemiddelde tarief maar deze korting op de rente is slechts een korte periode geldig. Daarna gaat u gewoon het volle tarief betalen en is er dus weinig over van uw poging om goedkoop geld te lenen.

Daarnaast zou het ook nog zo kunnen zijn dat er sprake is van een variabele rente. Op dit moment is de rente erg laag, maar in de toekomst kan deze zomaar flink wat procentpunten stijgen. Dan is uw goedbedoelde poging om goedkoop geld te lenen toch maar mooi in het water gelopen.

Bovendien zijn er verschillende soorten leningen en de ene lening zal wat beter aansluiten op uw wensen dan de andere lening. Twee leningen die veel voorkomen zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Bij de persoonlijke lening staat het rentepercentage vast en is het niet mogelijk om tussentijds weer geld op te nemen. Bij een doorlopend krediet kunt u wel weer geld opnemen en het rentepercentage over het opgenomen bedrag is variabel. Ook dit speelt natuurlijk mee bij uw keuze om zo goedkoop mogelijk geld te lenen.

Lenen tegen een lage rente.

Wanneer u geld gaat lenen dan wilt u uiteraard lenen tegen een lage rente. Het is begrijpelijk dat u uiteindelijk zo min mogelijk geld kwijt wilt zijn aan uw lening. Maar wanneer u gaat zoeken naar een manier om te lenen met een lage rente dan zijn er wel enkele zaken waar u op moet letten.

Denk bijvoorbeeld aan hoe het rentepercentage wordt vastgesteld. U kent vast de advertenties wel met daarin teksten als: lenen kon nog nooit tegen zo’n lage rente of lenen nu tegen extreem lage rente. Deze advertenties zien er vaak aantrekkelijk uit, maar er zitten vele voorwaarden aan deze lage rente.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat deze lage rente een tijdelijke rente is wanneer u binnen deze actieperiode besluit om daadwerkelijk geld te lenen. Het rentepercentage dat u dan betaalt, ligt lager dan de normale marktrente. Helaas voor u gaat het bij deze manier van lenen slechts om een tijdelijke lage rente. Na enkele maanden gaat het rentepercentage omhoog en is er geen sprake meer van lenen met een lage rente. U betaalt dan namelijk uiteindelijk vaak meer aan de lening met de ‘lage rente’ dan bij andere leningen die niet adverteerden met één van de genoemde slagzinnen.

Daarnaast zijn er ook nog leningen die u een lage rente bieden, maar waar het in werkelijkheid gaat om is een lening met een variabel rentepercentage. Dit houdt in dat het lijkt alsof u gaat lenen tegen een lage rente, maar het rentepercentage kan schommelen. Het voordeel hiervan is dat het rentepercentage nog omlaag kan. In werkelijkheid gaat het rentepercentage vaak nog omhoog. Er is dan ook weinig over van het geld lenen tegen een lage rente. Het is van belang om bij het lenen tegen een variabele rente uit te zoeken hoe laag deze lage rente daadwerkelijk is voordat u de lening echt af gaat sluiten.

https://minikredietaanvragen.com/persoonlijk-krediet-nederland-aanvragen/