All seasons spinning
Image default
Financieel

Ik heb een betalingsachterstand op mijn autoverzekering, ben ik nog verzekerd?

Het kan iedereen overkomen dat de premie van je autoverzekering om de een of de andere reden niet afgeschreven kan worden. Dit brengt echter wel wat gevolgen met zich mee, maar wat kunnen deze gevolgen dan zijn? In de eerste instantie zal je een herinnering krijgen en dus een melding dat je een betalingsachterstand hebt. Als je na de eerste herrinering nog niet betaald is het nog geen groot probleem. Echter moet de betalingsachterstand niet te groot worden. Wanneer dit wel het geval is kan dit immers wel zorgen voor ernstige problemen.

De gevolgen van een groot betalingsachterstand
Wacht niet te lang met het betalen van je autoverzekering betalingsachterstand. Als je dit wel doet kunnen er lastige gevolgen komen. Jouw autoverzekeraar kan namelijk bij een betalingsachterstand van 30 dagen de autoverzekering tijdelijk stop zetten, wat dus inhoud dat je niet meer gedekt bent tegen schade. Dit wordt ook wel de dekking van de autoverzekering schorsen genoemd. Ook kan de verzekeraar de dekking helemaal beëindigen. Dat laatste wordt over het algemeen niet snel gedaan, maar is zeker wel een optie.

Gevolgen van de geschorste autoverzekering
Elke auto moet verzekerd zijn om de weg op te gaan. Is jouw autoverzekering dus geschorst dan mag jij de weg niet meer op. Als je toch de weg op gaat met een niet verzekerde auto kan het ook enorme gevolgen hebben. Zodra jij een ongeluk maakt met een niet verzekerde auto wordt je niet vergoed. Als jij fout zit bij het ongeluk zul jij alle kosten van de slachtoffer moeten betalen. Dit kan zorgen voor hele hoge kosten. Daarnaast riskeer je ook nog eens een hoge boete van €380. De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) controleert jaarlijks of alle geregistreerde kentekens verzekerd zijn. Deze boete kun je meerdere malen per jaar krijgen.

Uiteindelijk kijkt de verzekeraar dus zelf wat er gekozen wordt. Sommige verzekeraars beëindigen de dekking en de anderen schorsen de dekking alleen. Vaak is het handig om alvorens van iets uit te gaan goed contact te hebben met je eigen verzekering om te weten te komen of je verzekering je nog dekt, of je nog bij je verzekering mag blijven en voor alle andere vraagtekens.

https://www.totaalbesparen.com/

Related posts

Gochain kopen?

Er zijn verschillende situaties waarin u een lening nodig kunt hebben.

Snel geld lenen zonder BKR en papierwerk: de do’s en don’ts