All seasons spinning
Image default
Tweewielers

Wat is een cannondale e-bike?

Cannondale is een Italiaans bedrijf dat high-end mountainbikes bouwt. Haar producten worden wereldwijd gedistribueerd, met name in de Verenigde Staten, Canada en Europa. Een Cannondale-fiets is meestal een high-end mountainbike met weinig opties en een eenvoudiger frameontwerp. Het heeft een volledige koolstofvezelconstructie in het frame en de vork, waardoor het licht, stevig en responsief is. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een cannondale e-bike te kopen, waardoor het dan ook niet gek is dat het één van de meest populaire merken is voor zowel fietsen als e-bikes.

Het verschil tussen Cannondale e-bikes en traditionele fietsen

Cannondale e-bikes zijn een geweldige manier om te gaan als je op zoek bent naar een alternatief voor traditionele fietsen. De twee grootste verschillen tussen elektrische en traditionele fietsen zijn de batterij en de aandrijflijn. Er zit geen motor of versnellingen op een elektrische fiets, dus hij is lichter en eenvoudiger dan een traditionele fiets. Een traditionele fiets wordt aangedreven door een slinger die de versnellingen in het achterwiel laat draaien, maar een e-bike heeft een motor die duwt of trekt, afhankelijk van hoe je wilt trappen. Hierdoor trap je met meer kracht en snelheid dan je gemiddelde fiets.

Waarom elektrische kinderfietsen?

Veel kinderfietsen op de markt zijn niet erg duurzaam. Ouders moeten om de paar maanden nieuwe fietsen kopen en dit kan duur worden. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het soms beter is voor kinderen om aan lichaamsbeweging te doen in plaats van de hele dag op een fiets te zitten, dus een elektrische fiets is een geweldige optie voor ouders die willen dat hun kinderen actief blijven, maar ook fietsen willen die duurzamer zijn.

Elektrische fietsen zijn milieuvriendelijk en geweldig voor gezondheidsbewuste mensen. Bovendien kunnen ze voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals woon-werkverkeer en het verkennen van de buurt, wat op de lange termijn gunstig zal zijn.

https://anjojagerfietsen.nl/cannondale-e-bikes