All seasons spinning
Image default
Tweewielers

De invoering van trekfietsen

Trek is een fietsbedrijf dat in 1976 werd opgericht door John Burke. Ze zijn gevestigd in Waterloo, Wisconsin. Hun Trek fietsen worden wereldwijd in meer dan 70 landen verkocht. John Burke was een fervent fietser en had een passie voor het bouwen van fietsen. Hij begon met het bouwen van frames voor andere bedrijven en creëerde uiteindelijk zijn eigen merk genaamd: Trek Bikes met andere woorden Trek fietsen. Trek bestaat al meer dan 40 jaar en ze hebben tot nu toe enkele van de meest populaire mountainbikes geproduceerd. Dit omvat de legendarische Gary Fisher Marlin mountainbike die nog steeds wordt gebruikt door mountainbikers over de hele wereld!

Trek-fietsmodellen en -maten

Trek fietsen zijn verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende rijders. De grootte van een fiets wordt bepaald door de lengte en het gewicht van een rijder. Over het algemeen geven rijders die minder agressief zijn, de voorkeur aan kortere frames die lichter zijn voor het beklimmen van steile heuvels of rijden in diep zand of modder; terwijl degenen die agressiever zijn, de voorkeur geven aan langere frames die het gemakkelijker maken om steile heuvels op te gaan en over obstakels zoals boomstammen of rotsen.

Trek’s geschiedenis en filosofie

Aan het eind van de jaren zeventig kwam een groep mensen bij elkaar en richtte een bedrijf op dat fietsen met een verschil zou maken. Ze noemden het Trek Bicycle Company en ze wilden fietsen maken die beter, sneller en sterker waren dan al het andere op de markt. Het oorspronkelijke Trek-team bestond uit enkele van de beste rijders ter wereld en ze waren vastbesloten om fietsen te maken die onverslaanbaar zouden zijn. De eerste Trek-fiets werd geboren in 1981 in Waterloo, Wisconsin. Het werd het 916-model genoemd vanwege zijn framemaat en het werd meteen een hit bij fietsers overal. De 916 werd al snel gevolgd door andere modellen, waaronder de 920, 950, 1000, 1020, 1030 en 1070 (de laatste is ontworpen voor vrouwen).

https://anjojagerfietsen.nl/trek-fietsen