All seasons spinning
Image default
Tweewielers

Wat zijn trek fietsen?

Wanneer er gedacht wordt aan trek fietsen, kunnen er twee mogelijkheden boven komen. Ten eerste heb je trekfietsen die gebruikt worden om zware lasten te vervoeren, zoals een bakfiets. Maar het verschil is dat hij een voorwiel heeft en je niet hoeft te trappen. Dit maakt het gemakkelijker om de fiets te duwen of te trekken zonder dat u er enige moeite voor hoeft te doen. De andere optie is het merk Trek die fietsen maakt. In deze blog nemen we je mee in optie twee, de fabrikant die trek fietsen maakt.

 

Fietsfabrikant Trek die fietsen maakt

Het merk Trek behoort vandaag tot één van de grootste fietsfabrikanten en fietsmerken van de wereld. Het merk is ontstaan in de kroeg in de jaren zeventig, onder het genot van een drankje. De oprichters wilden een fiets creëeren voor het midden en hoger segment, aangezien er in die tijd weinig aanbod was. Tegenwoordig kan je de trek fietsen overal ter wereld vinden. Trek fietsen staan er om bekend dat ze super lang mee kunnen, dat komt door de hoge kwaliteit onderdelen die ze gebruiken. Verder vindt Trek innovatie zeer belangrijk en daarom bieden ze ook een tal van verschillende fietsen aan. Dit zijn bijvoorbeeld racefietsen, mountainbikes, hybride fietsen, maar ook gewoon stadsfietsen.

 

Welke maat fiets heb ik nodig?

De maat van een fiets wordt bepaald door de hoogte van de zitbuis. De hoogte van de zitbuis wordt gemeten vanaf het midden van de trapas tot waar deze de bovenbuis raakt. Als de binnenbeenlengte van een rijder langer is dan deze maat, moet je een fiets kopen met een langere zadelbuis.

De grootte van een fiets heeft ook te maken met hoeveel gewicht hij kan dragen en op wat voor soort terrein hij zal worden bereden. Een mountainbike heeft bijvoorbeeld grotere banden en meer vering voor het rijden op ruw terrein en het dragen van zwaardere lasten.

https://anjojagerfietsen.nl/trek-fietsen