All seasons spinning
Image default
Auto’s en Motoren

Kosten leaseauto

Je hebt een nieuwe baan geaccepteerd en je werkgever biedt je bij je nieuwe contract ook een leaseauto aan. Een bedrijfsauto leasen is tegenwoordig heel normaal. Zo normaal, dat je er misschien niet eens over nadenkt of het voor jou eigenlijk wel zo voordelig is om een leaseauto te gaan rijden. Wellicht is het veel goedkoper om je eigen auto te blijven rijden en een kilometer vergoeding te vragen. Dat zijn dingen die je van te voren even goed moet uitzoeken, voordat je dadelijk aan een te duur leasecontract vast zit. Daarom worden hier de globale kosten voor een leaseauto op een rij gezet.

Leasebudget bij zakelijk auto leasen 

Om te beginnen geeft je werkgever je een bepaald budget om een leaseauto uit te zoeken. Als je een auto wilt die duurder is dan dit budget, moet je dat zelf bij betalen. De zogenaamde eigen bijdrage. Laten we er voor het gemak van uit gaan dat je binnen het leasebedrag blijft. Je hebt dan dus to zover geen extra kosten. Als je er voor kiest om de leaseauto alleen zakelijk te rijden, komen er ook geen verdere kosten bij. Daarnaast loop je geen risico dat je eigen auto kapot gaat als je zakelijke kilometers met je leaseauto rijdt.

Bijtellingspercentage laag houden

Maar stel dat je de leaseauto ook privé gaat gebruiken. Je moet dan een extra bijtelling betalen. Deze wordt gebaseerd op de cataloguswaarde van de auto. Als je een kleine en goedkope auto hebt uitgezocht, blijft de cataloguswaarde relatief laag. Afhankelijk van de milieuvriendelijkheid van de leaseauto, wordt een bijtellingspercentage gehanteerd voor het vaststellen van de fiscale bijtelling die je moet betalen. Je kunt je eigen kosten dus zo laag mogelijk houden door een kleine en milieuvriendelijke auto te gaan rijden. Maar nog steeds, is dat alleen interessant als je ook een behoorlijke aantal kilometers per jaar rijdt.

https://www.autoleasecentrale.nl/

Related posts

Kies voor de Ford Transit Custom Kombi

Auto kapot wat nu?

Autorijschool Utrecht