All seasons spinning
Image default
Onderwijs

Muziekworkshop

Muziekworkshop 

Muziek wordt veel gebruikt op school, inmiddels is ook bekend dat muziek een sterke invloed heeft op ontwikkelpunten van de leerling. Zo heeft een leerling die muziekles krijgt een grotere kans om bij andere vakken hoger te scoren dan een leerling die geen muziekles krijgt. Muziek is dus erg belangrijk. Ondanks dat er tijd wordt besteed aan muziekles is deze les vaak erg gelimiteerd en erg breed. Er wordt niet lang ingegaan op een bepaalde stroming of instrument, de school doet zijn best om leerlingen de basiskennis van muziek te geven. Workshops van een externe partij kunnen met leerlingen meer de diepte ingaan over een specifieke muziekstroming- of instrument. Op deze manier hoeft een muziekdocent van een school ook niet al zijn of haar tijd te besteden aan het aanscherpen van hun eigen muziek skills. 

 

Muziekworkshop op school

Wanneer een school ervoor kiest om een muziekworkshop voor school te boeken gaat het proces als volgt. Kleinkunstig neemt de organisatie en planning op zich, afhankelijk of er nog meer andere workshops geboekt worden wordt de schaal hiervan bepaald. Een muziekworkshop is nog steeds erg breed, er zijn workshops voor Dj’ing, rap, songwriting of bijvoorbeeld streetbeats. Allemaal zijn dit aparte stijlen onder de muziekparaplu die vaak niet aan bod kunnen komen bij een reguliere muziekles. Als er een workshopdocent wordt ingezet is dit altijd een professional. De workshopdocenten hebben jaren ervaring en hebben alle kennis die ze nodig hebben om de leerlingen uit te dagen en te begeleiden. 

Workshop op school

Naast muziekworkshops heeft Kleinkunstig nog veel meer mogelijkheden voor een workshop op school. Kleinkunstig heeft een aanbod van meer dan 50 verschillende workshops onder 8 verschillende disciplines, waaronder muziek maar bijvoorbeeld ook dans en beeldende kunst. Een school kan ervoor kiezen om een dag te besteden aan een specifieke discipline. Echter komt het ook vaak voor dat er een selectie wordt gemaakt met de leukste workshops voor die school. Op dat moment hebben leerlingen een dag waar ze bijvoorbeeld moderne dans, graffiti en een workshop hololens krijgen. Hoe leerzaam is dat!

 

https://kleinkunstig.nl