All seasons spinning
Image default
Onderwijs

3 tips om kinderen te motiveren om het meeste uit zichzelf te halen

Kinderen en jongeren zijn vaak met allerlei verschillende dingen tegelijkertijd bezig. Dat is ook logisch: ze zijn de wereld nog aan het ontdekken. Er zijn echter nog steeds manieren waarop je kinderen en jongeren kunt motiveren om het meeste uit zichzelf te halen, waardoor zij meer kunnen groeien en ontwikkelen. Een coach in het onderwijs kan kinderen en jongeren bijvoorbeeld op een heel erg motiverende manier bereiken. De volgende drie tips kunnen leraren en leraressen helpen om de kinderen in hun klas ook beter te bereiken op een manier die de kinderen en jongeren daadwerkelijk zullen waarderen.   

 

Geef ruimte voor eigen inzicht 

Het is ten eerste heel erg belangrijk om kinderen en jongeren de kans te bieden om hun eigen inzichten te delen. Hiermee geef je de kinderen en jongeren namelijk het idee dat zij gehoord worden. In een wereld waar altijd waarde wordt gehecht aan wat de volwassenen vinden, kan het voor kinderen en jongeren heel fijn zijn om ook een keer gehoord te worden. Dit zorgt er namelijk voor dat zij daadwerkelijk interesse zullen hebben in de dingen die besproken worden tijdens de les. Leerlingen coachen gaat een heel stuk makkelijker wanneer je het op deze manier aanpakt. De kinderen en jongeren zullen aanvoelen dat zij gehoord worden.  

 

Wees creatief 

Het is ook ten allen tijden heel erg belangrijk om creatief te blijven. Wanneer je een les opeens anders geeft dan normaal, zal dit opvallen bij de kinderen en jongeren. Hierdoor zullen zij geprikkelt worden om op te letten. Er gebeurt namelijk iets anders dan dat zij gewend zijn. Geef dus een keer buiten les, of doe tijdens de les iets totaal onverwachts. Al deze kleine dingen kunnen daadwerkelijk helpen bij het trekken van de aandacht van kinderen en jongeren.  

 

Zet de kinderen aan het werk 

Het is ook altijd een erg goed idee om de kinderen en jongeren zelf aan het werk te zetten. Geef ze bijvoorbeeld een onderwerp waarvoor zij zelf een les moeten voorbereiden. Door dit te doen zullen de kinderen en jongeren interactief met de stof bezig zijn, wat ervoor zorgt dat ze alles beter gaan begrijpen. Bovendien doe je op deze manier ook nog iets nieuws, wat er dus voor zorgt dat de kinderen oplettender zullen zijn dan normaal gesproken. Het is dus zeker geen gek idee om de rollen in de klas een keertje goed om te draaien! 

 

 

https://septemberonderwijs.nl/training-coachen-in-het-onderwijs/