All seasons spinning
Image default
Vakantie

3 tips voor een onvergetelijke agriturismo Toscane vakantie

Heel wat mensen die een vakantie ondernemen naar Toscane willen die vakantie bijzonder graag op een zo authentiek mogelijke manier beleven. Voor menig aantal reizigers betekent dit dat één van de absolute hoogtepunten van hun agriturismo vakantie in deze regio verblijven is in een zogenaamde masseria. Het gaat hierbij om boerderijen die niet zelden hun eigen producten produceren. Denk hierbij niet alleen aan olijfolie en wijn, maar ook aan groenten of kaas. Bovendien is het zo dat bezoekers tijdens een verblijf veelal ook kunnen rekenen op een heerlijk ontbijt bestaande uit de beste producten van eigen kweek. Wil jij graag meer te weten komen over de beste mogelijkheden die er op vlak van agriturismo Toscane bestaan? Ontdek dan zeker de onderstaande drie tips!

1.) Rifugio Dei Sogni

De eerste optie die zeker het overwegen waard is tijdens jouw agriturismo Toscane vakantie luistert naar de naam ‘Rifugio Dei Sogni’. Voor deze boerderij geldt dat ze zich bevindt op een afstand van amper 2 kilometer van de plaats Volterra. Deze gezellige boerderij produceert niet alleen maar olijfolie, maar ook wijn. Tijdens een verblijf op deze boerderij beschik je over de mogelijkheid om verschillende eet- en wijntours te boeken. Zou je graag vanaf deze locatie één of meerdere uitstappen willen maken? Ook dat is geen enkel probleem. Zowel de Colle di Val d’Elsa als de heuvelstad San Gimignano zijn gelegen op slechts 35 minuten rijden van deze plaats. Voor menig aantal mensen geldt dat ze hun vakantie in Toscane door de jaren heen in deze omgeving hebben doorgebracht en dat naar absolute tevredenheid. Ben jij de volgende?

2.) Agriturismo Toscane Il Segreto di Pietrafitta

De Agriturismo Il Segreto di Pietrafitta is een accommodatie welke dateert van in de vijftiende eeuw en die zich bevindt in de glooiende heuvels van Toscane. Jouw agriturismo Toscane vakantie hier doorbrengen zorgt ervoor dat je zal worden getrakteerd op een prachtig uitzicht op het omliggende landschap evenals San Gimignano. Voor alle kamers die je hier aantreft geldt dat ze beschikken over een prachtig Toscaans interieur voorzien van handgemaakt meubilair. Daarnaast zal je eveneens kunnen vaststellen dat in de directe omgeving van deze accommodatie lavendelstruiken en wijngaarden zijn terug te vinden. Hier kan je absoluut zeer leuke dagtochten naar ondernemen.

Voor Agriturismo Il Segreto di Pietrafitta geldt dat ze dienst doet als uitstekende uitvalsbasis voor San Gimignano welke is gelegen op een afstand van ongeveer 3,5 kilometer. Voor Florence en Siena geldt dat ze beiden bereikbaar zijn in ongeveer 45 minuten. In ieder geval, wanneer je op zoek bent naar een geschikte uitvalsbasis voor de omgeving komt deze accommodatie daar duidelijk zeker en vast voor in aanmerking. Zoveel is zeker.

3.) Villa Di Capovento

Last but not least is er nog Villa Di Capo Vento. Je agriturismo Toscane vakantie hier doorbrengen betekent dat je verblijft in het midden van het Toscaanse-platteland. Je bevindt je hier op ongeveer 30 minuten rijden van het plaatsje Siena. Het restaurant dat zich hier bevindt zorgt ervoor dat je menig aantal Toscaanse specialiteiten kan proeven. Bovendien spreekt het voor zich dat ook een lokaal wijntje in de plaatselijke wijnbar van Capo Vento altijd een goed idee is. In het dorp zelf zijn fietsen te huren waarmee je in alle rust het platteland kan ontdekken. Spreekt dit alles jou ook wel aan? Dan zal je meteen tot de vaststelling komen dat het boeken van een verblijf bij Villa Di Capo Vento zeker en vast een aanrader is om te overwegen. Bekijk ook eens de campings Toscane en ontdek hoe leuk die kunnen zijn!

 

Related posts

Iedereen houdt van glamping

Een goed weekend Ardennen is wat je zoekt

Goedkoop naar Spitsbergen reizen