All seasons spinning
Image default
Vakantie

Goedkoop naar Spitsbergen reizen

Iedereen wil naar spitsbergen reizen goedkoop. Dat lijkt mij logisch. Je wilt natuurlijk niet teveel geld uitgeven. Een betaalbare vakantie is altijd wat fijner. Wanneer je naar Spitsbergen gaat kost het uiteraard wel geld. Het is namelijk een nogal ongebruikelijk bestemming.

Om de kosten een beetje te drukken is met het vliegtuig gaan wellicht het beste. Uiteraard moet je dan wel zelf voor accomodatie zorgen. Veel mensen maken een cruise naar Spitsbergen. Dat is ook erg de moeite waard. Op deze manier zie je de omgeving vanaf het schip en heb je behoorlijk wat luxe. Overigens maakt dat ook veel uit voor de prijs. Hoe luxer hoe duurder en minder goedkoop je vakantie. Met een cruise gaan heeft ook nadelen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om dan zelf de lengte van je verblijf te bepalen.

Het eiland omvat 63.000 vierkante kilometer en bijna 65 procent van het oppervlak van Svalbard bestaat uit beschermde gebieden, waaronder drie natuurreservaten, zes nationale parken, 15 vogelreservaten en een geotopisch beschermd gebied. De grootste gletsjer van Noorwegen, Austfonna, ligt op Svalbard. Deze gletsjer is ‘s werelds derde grootste ijskap na Antarctica en Groenland, met een gletsjerfront van 200 kilometer. Een Spitsbergen vakantie biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen, uitzichten en dieren in het wild. Svalbard, het rijk van de ijsbeer, fascineert al zeer lange tijd vele avontuurlijke reizigers. Je vind er een unieke en wilde natuur en oude mijnstadjes. De naam Svalbard betekent “koude kusten” en werd voor het eerst genoemd in enkele IJslandse teksten rond de 12e eeuw. 

https://www.noorwegeninfo.nl/spitsbergen/