All seasons spinning
Image default
Zakelijke dienstverlening

Office 365 voor het MKB

Veel midden en kleinbedrijven kiezen voor Microsoft Office 365 of Google Apps. Maar de keuze om voor Office 365 te gaan zullen we aan de hand van een aantal belangrijke criteria proberen toe te lichten in dit artikel.

Veiligheid en privacy

Omdat Office 365 een cloud oplossing is zullen veel mensen hier extra aandacht hebben voor de veiligheid van hun bedrijfsgegevens. Maar Microsoft heeft voor zijn datacenters de zwaarste beveiligingseisen voor privacy en bescherming opgelegd die extern worden getoetst. Bovendien is er geen enkele service die wordt ondersteund door advertenties zoals binnen gmail van Google. Bovendien is de beschikbaarheid optimaal. Wanneer er een computer is met internet kunt u waar dan ook ter wereld uw favoriete officeprogramma’s gebruiken. Maar ook offline en op uw PC, laptop of zelfs mobiel. Door de integratie van verschillende applicaties als instant messaging, video conferencing en het delen van de desktop is optimale samenwerking binnen uw organisatie mogelijk. Maar ook de compatibiliteit van uw documenten met externe partijen of uw klanten is altijd gegarandeerd omdat Microsoft altijd uw Office 365 omgeving bij zal werken naar de laatste versies.

Kosten en training

Voor wat betreft de kosten voor Office 365 is de cloud oplossing vele maken goedkoper dan de kosten van de hardware als server, licenties Windows en Office, SharePoint, systeembeheer, consultancy en zelfs implementatie. Bovendien beschikt u altijd over de meest actuele versie en zijn er buiten de training verder geen extra kosten. Office 365 training is gewoon noodzakelijk om uiteindelijk optimaal gebruik te kunnen maken van de omgeving. Er zijn zowel trainingen voor eindgebruikers, beheerders en professionals. Afhankelijk van de benodigde kennis kan hier een keuze worden gemaakt voor een geschikte training. Vaak zullen de gebruikers vooral een specifieke toepassing kiezen om getraind in te worden en dus zijn trainingen voor Word, Excel of Powerpoint nog steeds erg populair.

https://www.tailorit.nl