All seasons spinning
Image default
Vakantie

De mooiste wegen in Nieuw-Zeeland en de schoonheid langs de weg van Nieuw-Zeeland

Wanneer mensen wordt gevraagd naar hun droombestemming, dan zeggen de meesten van hen dat Nieuw-Zeeland hun droombestemming is. Waarom niet! Want laten we eerlijk zijn, Nieuw-Zeeland is het land van schoonheid, cultuur en natuur. Afgezien van het commerciële en industriële gebied zijn de wegen en snelweg zelfs exotischer en leuker dan de intercity. Dit artikel handelt over de prachtige wegen die je kunt zien en rijden in Nieuw-Zeeland. Lees dit goed voordat je op weg gaat naar Nieuw-Zeeland.

1. Queenstown naar Glenorchy

Weet je dat deze route de “poort naar het paradijs” wordt genoemd? Dit komt omdat de hele route is omgeven door meren, kust, Zuidelijke Alpen en nog veel meer adembenemende uitzichtpunten. Tourbussen laten je alleen de weg en de route zien. Als je een auto huurt reis je gemakkelijk naar de Dart River, in de richting van het Mt Aspiring National Park. Een echte must-see.

2. De Milford Road

Wil je wat “me time” hebben? Neem de Milford Road. Het is een lange, nooit eindigende weg vol rust en vrede. De weg is omringd door groen gras en met gletsjer bedekte bergen. De weg is zo dramatisch dat je indrukwekkende landschappen zult zien, een aantal goddelijke regenwouden en meren waarvan het water glanst en de zon prachtig reflecteert.

3. De grote kustweg

Een wandeling langs de oceaan is niet alleen leuk om te zien en te horen, maar ook om te voelen en te ontspannen. De hele weg ligt langs een zee met milde geluidsvrije golven. Niet te vergeten dat de beste methode om op deze route te reizen, het hebben van een eigen auto is. Koop een huurauto die je voor deze weg slechts ongeveer 20-25 dollar kost. Je moet er alleen rekening mee houden dat je de auto van tevoren volledig moet tanken. Er zijn namelijk maar heel weinig tankstations langs deze route. De beste tijd om deze weg te bezoeken is tijdens de zonsondergang en zonsopgang. Het uitzicht op de ondergaande zon ziet er gewoon spectaculair uit. Vergelijk huurauto’s op luchthavens zoals Auckland Luchthaven, Autohuur Wellington Luchthaven, Christchurch Luchthaven, Hamilton Luchthaven, Dunedin Luchthaven, Tauranga Luchthaven en Palmerston North Luchthaven, bezoek Autoprio voor meer informatie: https://www.autoprio.nl/nl-nieuw-zeeland/#/searchcars.

4. Mount Cook Road

Een lange rit zou geweldig zijn op deze weg. De reden waarom deze weg zo beroemd is, is vanwege de tuin van de zonnebloem die om de weg loopt. Als je de route overdag aflegt, ervaar je de reality check van de natuur.

5. Haast Pass

Je hebt niets gezien in Nieuw-Zeeland als je de Haast Pass niet hebt gezien. Hij loopt van Wanaka naar de westkust van South Island. De weg is omgeven door dichte bossen en uitbundige watervallen. Het water is zo schoon, puur en fris dat het weerkaatst. Om op deze weg te reizen heb je enorm veel tijd nodig, want er is zoveel te zien en te ontdekken.

Geniet maximaal, je weet nooit wanneer je de kans krijgt om weer terug te gaan. Nieuw-Zeeland is de plek van dromen, je zult nooit spijt krijgen van een reis naar Nieuw-Zeeland. In Nieuw-Zeeland vind je verhuurbedrijven zoals Ezirent, National, Budget, Ezi Car Rental, Firefly, Drive Nz, InterRent, Hitch, Avis, GO Rentals, Thrifty, Snap Rentals, Aerodrive, Dollar, Abell, Europcar, Jucy, Lucky, Hertz, Alamo, Sixt, Mode Rentals, Redspot, Enterprise, Ace, Scotties, East Coast Rentals en Letz. De meeste van deze bedrijven vind je op de vliegvelden.

https://www.autoprio.nl