All seasons spinning
Image default
Vakantie

Iedereen houdt van glamping

Glamping? Van het ene op het andere moment lijkt iedereen het over glamping te hebben. De een gaat lekker naar de glamping in Italië, terwijl de andere gaat glamperen in Kroatië. Leuk hoor, al die vakantieplannen, maar…waar hébben ze het over?

Als je het gevoel hebt dat glamping ineens dé hype is, dan kun je weleens gelijk hebben. Glamping is een relatief nieuw begrip. Het woord zelf is een samenvoeging van glamorous en camping. Kijk, dan wordt het al een stuk helderder: luxe kamperen dus.

Maar…hoe werkt dat dan?

Als je vroeger naar de camping ging, moest je alles zelf meenemen. Ter plekke was het een heel gedoe om de tent op te zetten en dan moest je je luchtbed nog opblazen ook nog (en omdat het leeg liep, moest je dat om de dag herhalen). Hier en daar kon je wel een tent huren, maar ook dat was nog redelijk primitief.

Sinds die tijd heeft het luxe kamperen een formidabele ontwikkeling doorgemaakt. Tegenwoordig boek je geen campingplekje meer, maar boek je een kant-en-klare accommodatie die de concurrentie met de betere hotels moeiteloos aankan. Zelfs de goedkoopste accommodatie biedt je alle ruimte, met aparte slaapkamers (en echte bedden), een eenvoudige keuken, een eethoek en in veel gevallen zelfs privé sanitair. En het is ook nog eens een stuk goedkoper dan een hotel.

Glamping is goedkoper én luxer dan een hotel. Dan is het niet moeilijk kiezen.

Alle faciliteiten

De voordelen van glamping gaan verder dan je luxe accommodatie. Je verblijft namelijk op een camping die hun gasten in de watten wil leggen. Dat merk je aan de faciliteiten. Natuurlijk is er een zwembad en een restaurant. Maar het kan nog luxer. Wat dacht je van een fitnessruimte en een sauna? En voor de kinderen een leuk entertainment programma.

Glamping is kamperen 2.0

Kortom: vergeet alles wat je dacht te weten over kamperen. Glamping is het nieuwe normaal, de standaard voor elke kampeervakantie. Ook zo’n zin om eens lekker te genieten? Op www.glampings.com boek je in een paar klikken je vakantie op de glamping. Wie weet zit jij over een paar weekjes lekker op de camping.

Related posts

Goedkoop naar Spitsbergen reizen

Hakbijl onderhouden in de wildernis

Een goede kampeerbus kopen