All seasons spinning
Image default
Vakantie

Wat zijn de Big Five dieren?

De term Big Five dieren komt nogal eens voorbij. Als we het hebben over de Big Five dieren dan doelen we op de luipaard, de leeuw, de olifant, de neushoorn en de buffel. Dieren uit de Big Five waren in vroeger tijden nogal eens het slachtoffer van jagers. Zij zagen het als een eer om een van de Big Five dieren te schieten. Gelukkig is die tijd geweest. Wil jij de Big Five dieren eens in levende lijve zien? Breng dan een bezoek aan Tanzania. Daar is de kans het grootst dat je ze zomaar in een van de parken tegenkomt. 

Tanzania is een perfect land voor de Big Five dieren

Tanzania is het perfecte land voor Big Five dieren. Dat komt omdat de natuur er nog redelijk onaangetast is en omdat er sprake is van goede omstandigheden. Dat maakt Tanzania meteen ook het ideale land om eens een safari’s te maken. Tanzania heeft tal van verschillende Nationale Parken. In deze parken is de kans groot dat je zomaar Big Five dieren – en wellicht soms allemaal- tegenkomt. 

De leeuw is het meest populair

Kijken we naar de dieren, dan is de leeuw toch wel het meest populair. Leeuwen bewegen zich vaak in grotere groepen, soms tot wel 25 leeuwen. Bezoek je Tanzania, dan is de kans het grootst dat je een groep tegenkomt in Serengeti. De luipaard is van de Big Five dieren een stuk lastiger te spotten. Dat heeft alles te maken met het feit dat luipaarden zich bij voorkeur in bomen bevinden.  Ze jagen vooral in de ochtend en in de avond en hebben ze een prooi te pakken, dan nemen ze die altijd mee in de boom.  Overigens wordt het luipaard wel eens vergeleken met een cheeta. Deze vergelijking gaat echter mank. Zo kan een cheeta bijvoorbeeld niet in een boom klimmen. 

Gelukkig worden jagers steeds harder aangepakt

Dan de olifant. Ga ja naar Tanzania, dan is het zo goed als zeker dat je olifanten tegen gaat komen. Dat geldt zeker als je een bezoek brengt aan Tarangire National Park.  Je kunt in Tanzania soms wel honderd olifanten tegelijk tegenkomen. Gelukkig groeit de olifantenpopulatie de laatste jaren weer sterk. Illegale jagers worden gelukkig steeds harder aangepakt. Daardoor zie je steeds meer olifanten in Tanzania.  Kijken we naar de neushoorn, dan zien we een van de dieren die moeilijk te zien is. Neushoorns zijn bedreigde dieren en ze worden helaas zeldzaam. Er wordt ook al minder gejaagd op de neushoorn, ook omdat de markt voor ivoor zo goed als verdwenen is. De buffel tenslotte, is ook al niet eenvoudig te spotten. Buffels bewegen zich vaak in wat grotere groepen.  De buffel is een echte graseter en zoals bekend is de buffel zeer sterk. 

 

Tanzania is een zeer interessant land

Ben jij geïnteresseerd in Big Five dieren? Plan dan bij voorkeur een bezoek aan Tanzania. Met een beetje geluk, kun je ze allemaal samen zien. Het vraagt wel wat geduld, maar dat geduld wordt vrijwel altijd beloond. Bovendien is Tanzania ook buiten de Big Five dieren een zeer interessant land. 

 

Ga voor jouw reis naar Tanzania Specialist!