All seasons spinning
Image default
Auto’s en Motoren

Een zuinige tweedehands auto bij een autodealer in Etten-Leur

Wanneer je op zoek bent naar een occasion speelt de prijs natuurlijk een belangrijk rol. Je wilt zoveel mogelijk waar voor je geld. En om daarin een goede keuze te maken kijk je naar meer dan alleen de aanschafprijs. Je moet immers ook belastingen, verzekeringen en de brandstof betalen. En met de brandstofprijzen in Nederland is dat vooral een belangrijk argument om je keuze op te baseren.

Wat maakt een auto zuinig? De autodealer uit Etten-Leur legt het uit

MV Motive is een autodealer in Etten-Leur die zich specialiseert in de in- en verkoop van relatief jonge occasions. Dat is voordelig voor jou, want je kunt op occasions tot 10 jaar nog Autotrustgarantie afsluiten.

De ervaring leert dat een auto zuiniger is om te rijden wanneer deze:

  • Weinig weegt. Des te groter de carrosserie, des te harder de motor moet werken om het geheel vooruit te krijgen. Daarom zijn kleine auto’s zoals Smarts of kleine hatchbacks erg in trek.
  • Een kleine motor met veel vermogen ten opzichte van het gewicht heeft. Deze duurt wat langer om uit te leggen, komen we op terug.
  • Voorzien zijn van een turbo. Het vermogen van de auto gaat dan omhoog, zonder dat er een grotere motor nodig is.
  • Een slimme motor heeft. Sommige motoren schakelen een aantal cilinders uit bij lagere snelheden. Dit is wel nog een relatief nieuwe ontwikkeling die je vooral bij nieuwe auto’s tegenkomt.

Nu nog een auto die aan deze eisen voldoet, toch?

Motoren worden kleiner, maar het vermogen neemt toe

We zijn het niet vergeten. Een kleine motor met veel vermogen ten opzichte van het gewicht van het voertuig, wat een mond vol. Wat we hiermee bedoelen is dat de motoren van auto’s steeds kleiner worden. Als je vroeger een kleine hatchback had met een 1.4 liter motor was deze nog nauwelijks vooruit te branden en een grotere motor past niet of verbruikt teveel. Tegenwoordig zijn er zelfs auto’s met een 0.8 liter motor op de markt. Deze zijn absoluut niet traag omdat ze uitgerust zijn met een turbo en leveren vaak zelfs meer PK dan een ouder model met een grotere motor.

Overtuig jezelf van de kracht van kleiner

Zeker in Europa en Azië zijn autofabrikanten erop gebrand om de motoren zo klein en efficiënt mogelijk te maken. Dat wil je natuurlijk wel even testen! Kom daarom langs bij autodealer MV Motive in Etten-Leur voor nog meer informatie en om een proefrit te maken in een van de zuinige occasions.