All seasons spinning
Image default
Electronica en Computers

Tips voor het verbeteren van TV geluid

Beeld wordt beter, geluid wordt slechter

Elk jaar worden de TV’s dunner en wordt de beeldresolutie beter, maar het geluid lijkt hun evolutie niet te volgen. Met het zeer dunne profiel worden de audiosystemen uiteindelijk beperkt, wat de consument misschien niet helemaal bevalt in termen van onderdompeling, waardoor ze andere apparatuur nodig hebben om het geluid te verbeteren. In deze tutorial zullen we enkele van de alternatieven bekijken om een betere geluidskwaliteit op uw TV te bereiken, met bioscoopgeluid. Een van de tips is om vervormingen te corrigeren of, als u meer wilt investeren, een thuisbioscoop of geluidsbalk te gebruiken.

Televisie en Audio Configureren

Uw TV-toestel heeft instellingen die rechtstreeks van invloed zijn op de beeldkwaliteit. Sommige modellen hebben zelfs vooraf gedefinieerde beeldmodi voor games, films, sport, live TV en andere. Voor audio zijn er ook enkele vooraf ingestelde instellingen van sommige fabrikanten. Om erachter te komen of uw tv dergelijke functies heeft, kunt u de opties verkennen die toegankelijk zijn via uw afstandsbediening. Op de modellen van Samsung en LG wordt de instelling “Geluidsmodus” genoemd.

Luidsprekers

De luidsprekers moeten correct worden geplaatst, zodat het onderdompelingseffect reëler is. In het specifieke geval van degenen die hebben geïnvesteerd in een compleet thuisbioscoopsysteem, is het zeer belangrijk dat de luidsprekers op de juiste plaats worden geplaatst. De luidsprekers die door de fabrikant zijn ontwikkeld om bijvoorbeeld de achterkant van de omgeving waarin het systeem is geïnstalleerd in te nemen, moeten precies op die plaatsen worden geplaatst. Elk van deze apparatuur is immers ontworpen om een meer betrokken geluidsomgeving te creëren, met een reeks audio’s die de ervaring realistischer zullen maken.

Home Theater

Als u geïnteresseerd bent in investeringen in een betere geluidskwaliteit, kunt u het slechte geluidsprobleem van uw tv oplossen met een thuisbioscoop. Dit is het apparaat dat de omgeving dichter bij een bioscoop brengt, mits correct geïnstalleerd.

Soundbar

Een zeer interessant alternatief voor de thuisbioscoop is de soundbar. Dit is een type apparaat dat zeer goed werkt met de huidige televisies, die met een steeds betere beeldresolutie, maar met een iets lager geluid. Met een eenvoudig ontwerp, de geluidsbalken combineren met het formaat van de huidige TV’s en zijn een goede keuze voor degenen die niet veel ruimte hebben om een grote set van luidsprekers in de kamer te installeren.

Als het goed is heb je nu genoeg tips om je tv en audio installatie te verbeteren.